Üçüncü jenerasyon CLS Frankfurt’ta karşımıza çıkmadı. Bunun nedeni, Mercedes’in şık sedan modelini Kasım ayı sonunda Los Angeles Otomobil Fuarı’nda ateşli versiyonu CLS 53’le birlikte sergileyecek olması. Yeni hibrit model, altı silindire sahip benzinli motor ile elektrik motorunun bir kombinasyonundan gücünü alacak.

İlginç şekilde yeni CLS’de V8 motor kullanılmayacak, yani yelpazenin en güçlüsü 503 bg ile hibritleştirilmiş 3.0 litrelik I6 motor olacak. Böylece CLS 63 emekliye ayrılacak ve marka bu boşluğu gelişimi süren dört kapılı AMG GT modeliyle dolduracak.

E-Serisi’nin platformunu kullanacak olan CLS, 5 koltuk düzeniyle yola devam edecek. Hiç umutlanmayın, marka yeni jenerasyonda Shooting Brake versiyonunun gelmeyeceğini kesin bir dille belirtti. Talep görmeyen station wagon CLS’nin yoldan çekilmesiyle meydan Porsche Panamera Sport Turismo’ya kalacak diyebiliriz.

Yukarıda bahsettiğimiz dört kapılı AMG GT, Detroit Otomobil Fuarı kapsamında Ocak 2018’de görücüye çıkarılacak ve birkaç ay sonra, sene ortasında üretime sokulacak. CLS’den daha pahalı olan isimsiz model sadece 4 koltuk düzeniyle satılacak. Spor sedan, iki kapılı AMG GT modellerinin aksine E-Serisi’nin platformunu kullanacak. AMG’nin başındaki isim Tobias Moers, bu kararın ardında GT’nin diferansiyelle birleşik şanzımanı dolayısıyla kabinin çok dar olması ve aks mesafesinin aşırı uzun olması gibi gerekçelerin yattığını açıkladı.

AMG GT’nin dört kapılı ilk versiyonu ise “63” etiketini taşıyacak ve çift turbolu, 4.0 litrelik V8 motordan beslenecek. Sene içinde görücüye çıkan konsept 805 bg gücünde hibrit bir güç ünitesine sahipti. Bu model ileri aşamada üretime geçirilecek.

Moers, son olarak kompakt modellerinde “45” isimli performans modellerinin altına yerleşecek yeni türevler getireceklerini açıkladı. Bu araçlar “30”, “35” veya “40” ismiyle anılabilir.

Kaynak: tr.motor1.com