Ancak hibrit modeller yolda.

Bentley ve Porsche, elektrikli spor otomobil konusuna sıcak bakıyor olabilir fakat Ferrari ve Lamborghini, bu yönde ilerleme niyetinde değil. Automotive News’a göre iki İtalyan marka, elektrikli süper otomobillerde gelecek görmüyor ancak yakın gelecekte yelpazeye hibrit seçenekler ekleme fikrini de reddetmiyor.

Ferrari’nin CTO’su Michael Leiters, Frankfurt Otomobil Fuarı’nda verdiği röportajda aynı performansı elektrikle yakalayabilmek için daha gidilecek çok yol olduğunu ve benzer durumunda sürüş keyfi için de geçerli olduğunu söyledi.

“Bizim için vazgeçilmez olan sesi ve diğer şeyleri düşünün. Ferrari için ilk adım hibritleşme.”

Sınırlı sayıda üretilen LaFerrari ile başlayan hibrit teknolojisi, ileri aşamada 488 GTB gibi “anaakım” Ferrari modellerine yansıyacak. Aşağıda fotoğraflarını gördüğünüz prototip, iddialara göre bu hibrit sistemi taşıyordu.

Lamborghini ise yeni SUV modeli Urus’a getireceği plug-in hibrit seçenek ile elektriklenme programını sürdürecek fakat atmosferik V10 ve V12 motorları kullanmayı bırakmayacak. Markanın CEO’su Stefano Domenicali şunları söyledi:

“Süper spor araç segmentinde elektriğin yakın gelecekte çok etkin olduğunu düşünmüyorum. Ancak önümüzdeki 5 yılda hibritleşmeye gidileceği aşikâr.”

Standart olarak çift turbolu V8 motorla sunulacak olan yeni Urus, Lamborghini’nin ilk plug-in hibrit modeli olacak. İtalyan süper otomobil şimdilik hibrit spor araç konusunda açıklama yapmıyor fakat son çıkan haberlerde bir kereye mahsus, “yeni teknolojiyi” taşıyan bir otomobil gelebileceği öne sürülüyor.

Kaynak: Automotive News