Şirket tarihinin en hızlı satışı.

Caterham’ın nostaljik yeni Seven SuperSprint’i geçtiğimiz hafta İngiltere’de düzenlenen Goodwood Revival’de tanıtıldı. 1960’lardan ilham alınma gövdesi, Le Mans stili ızgarası ve altı farklı renk opsiyonu ile üstü açık spor otomobil Seven’ın 60’ıncı yılını kutluyordu. Şimdi otomobilin tüm örnekleri satıldı.

Caterham, satışa konulduktan yalnızca yedi saat sonra otomobilin 60 örneğinin de satıldığını açıkladı. 29,995 pound fiyat etiketine sahip otomobilin 30 adeti İngiltere’de satılırken geriye kalan diğer 30 ünite de Avrupa’ya doğru yola çıktı. Yeni SuperSprint modeli, geçtiğimiz yıl Goodwood Revival’den sadece yedi gün sonra tükenen önceki Seven Sprint’i geçerek, marka tarihinde en hızlı satılan model oldu.

 

Caterham Baş Ticaret Sorumlusu David Ridley, “Sprint ile geçen yılki inanılmaz satış sonuçlarının ardından, SuperSprint ile benzer bir başarı elde etmeyi umuyorduk” dedi. “Ancak yedi saatte bunu gerçekleştirmek daha önce görmediğimiz bir şeydi.”

SuperSprint’in bu ani başarısı, küçük otomobil firması için 2017 yılında yeni satış rekorlarına yol açabilir. Bu 60 SuperSprint modeli markanın toplam satışlarının %10’unu oluşturuyor. Şirket, 2016 yılında Seven’ın 600’den fazla örneğini sattı ancak önümüzdeki birkaç yıl içinde bu sayıyı önemli ölçüde yükseltmeyi umuyor.

Seven Supersprint, 95 beygir gücü, beş ileri manuel şanzıman ile bağlantılı üç silindirli motor, sınırlı kaydırmalı diferansiyel ve arkadan çekiş düzeni ile geliyor. Otomobilin iç kabininde, ahşap bir direksiyon simidi, kapitone koltuklar ve 60’lardan ilham alınma ipuçları yer alıyor.

Kaynak: tr.motor1.com