BMW, ürün gamında sunduğu elektrik motorlu otomobillerin sayısının, 2025 yılına kadar 25’e çıkacağını ve bunların 12 adedinin tamamen elektrikli araçlar olacağını açıkladı. Bu atılımın ilk ayağı olarak Alman marka, daha önce duyurmadığı bir konsept otomobilin haberini verdi. Acaba sonunda beklenen i5 geliyor mu?

Üretici otomobil hakkında detay açıklamıyor olsa da aracı “i3 ve i8 arasında yer alan, dört kapılı ve tamamen elektrikli bir otomobilden anladığımız” olarak tanıtıyor. Hatta yeni model, “yakın geleceğin günümüzdeki hali” ve “sürdürülebilir mobilitenin bir sonraki ayağı” olarak da anılıyor.

Örtü altında görünen otomobilin ana hatları dinamik bir sedanınkilere benziyor. Çamurluklar çıkıntı yapacak şekilde tasarlanırken düşük burun yapısı aerodinamik. Bu arada ileriye doğru uzayan ön panjur da gözlerden kaçmıyor.

Fotoğrafta yer alan i3s bu otomobilin arka bölümünü perdeliyor olsa da alçalan tavan yapısı bu modelin bir fastback gövdedense sedan olduğunu işaret ediyor.

Şayet bu aracın adı i5 olacaksa BMW, daha önce patentini aldığı tasarımı kullanmıyor demektir. 2016 yılında Alman marka dört kapılı bir fastback modeli, diğer i ailesi araçlarından esinlenerek tasarlamıştı. O zamanlar söylentiler, bu aracın i3’ten büyük ve i8’den daha pratik bir elektrikli modeli temsil ettiği yönündeydi.

Patenti alınan bu tasarım güncel konseptten daha yüksek yapıya sahipmiş gibi duruyor. Ön bölüm de yeni aracın öne çıkan hatlarına sahip değil.Tavanın arka kısmı da aynıymış gibi görünmüyor.

Elektrikli otomobiller Frankfurt’ta BMW için önemli bir yer tutacak. Bu konseptin yanında elektrikli bir Mini de konsept olarak sergilendikten sonra 2019 yılında seri üretime alınacak.

Kaynak: BMW