Mercedes-AMG E63 S, standart haliyle ürettiği 612 beygir güçle çoğumuzun performans beklentilerini rahatlıkla karşılayabilecek kadar güçlü. Bununla birlikte otomobillerinin biraz daha güç üretmesini isteyen müşteriler de yok değil. Durumun farkında olan Brabus, Frankfurt’a bu otomobili 88 beygir güçlendirmiş haliyle getirecek.

Brabus mühendislerinin çift turbo beslemeye sahip, 4 litre hacimli V8 motor üzerinde yaptıkları çalışmanın sonucunda700 beygir güç, 850 Nm tork elde edilmiş. 4MATIC+ dört tekerlekten çekiş sistemi ve 9 ileri vitesli otomatik şanzımanla donatılan aracın hızlanma değerleri de dikkat çekici. Sedan gövde seçeneği 0’dan 100 km/s sürate 3.2 saniyede ulaşabilirken station wagon için bu süre 3.3 saniye.

Bütün E63 çeşitlerinde elektronik olarak kumanda edilen kelebek valflere sahip paslanmaz çelik egzoz sistemi yer alıyor. Bu sayede sürücü, “Eve gelme modu”nu seçerek oturduğu muhittekileri rahatsız etmeden, daha sessiz biçimde yol almayı seçebiliyor.

Alman modifikasyon firması bu otomobile, hem hafif hem de güçlü bir malzeme olan karbon fiberden üretilmiş bir aerodinamil kit uygulamış. Rüzgar tünelinde geliştirilmiş olan kitte splitter, daha geniş ön hava girişleri, spoiler ve difüzör bulunuyor. Çapları 21 inçe kadar ulaşan ve farklı tasarımlar sunan jant seçenekleri de donanımlar arasında.

Brabus, iç mekan renk kombinasyonlarında neredeyse sonsuz seçenek sunuyor. Firma, Frankfurt’ta, fotoğraflarda da görülen siyah-kırmızı çift renkli deri kullanılan yaşam alanına sahip bir seçenekle temsil edilecek.

Kaynak: Brabus