Modern Lüks Tasarım Anlayışının Performans ile Birleştiği

Yeni Range Rover Sport, Dünya Lansmanı ile Tanıtıldı

Borusan Otomotiv’in Türkiye distribütörü olduğu Land Rover, modern lüksün dinamik modeli Range Rover Sport’un üçüncü neslini tanıttı. Range Rover ailesinin en dinamik ve en yeni üyesi olan Yeni Range Rover Sport, modelin 17 yıllık tarihinin getirdiği tecrübeyle modern lüks kavramını yeniden yorumluyor. 

 

Modern Lüks Tasarım Felsefesi 

Yeni Range Rover Sport, heyecan uyandıran dinamik silüetin yalın tasarım diliyle yeniden yorumlanmasıyla oluşuyor. Dışarıdan incelendiğinde her türlü koşulda dengeli bir sürüş vadeden Yeni Range Rover Sport, etkileyici tasarım oranları, çarpıcı ön bölümü ve tamamen yenilenen arka tasarım detayları ile ayırt edici karakterini yansıtıyor. Ayrıca Yeni Range Rover Sport’un 0.29 Cd’lik rüzgâr direnci, modelin yeni modern tasarımının ne kadar verimli olduğunu da vurguluyor.

Yeni Range Rover Sport’un gövdesinde yer alan özel tasarım detayları, dijital LED aydınlatma üniteleri ve benzersiz ön ızgara tasarımı, tamamen yenilenen Gündüz Farı ile bütünleşiyor. Yeni Dijital LED teknolojisi sayesinde aracın silueti gece karanlığında dahi her açıdan keskin ve canlı biçimde fark ediliyor.

Yeni Range Rover Sport iç mekânda da yalın kabin tasarımıyla mükemmel bir sürüş deneyimi vadediyor. Kokpit kısmı, dinamik sürüş deneyiminin tonunu belirlerken, aynı zamanda mükemmel bir görüş açısı sağlayıp sürücüyü sezgisel teknolojilerle destekliyor.

Geniş Yaşam Alanı, Daha Uzun ve Daha Yüksek Gövde Boyutlarıyla Destekleniyor
Yeni Range Rover’dan sonra MLA-Flex altyapısına sahip ikinci model olan Yeni Range Rover Sport, 1.820mm yüksekliğe ve 4.946mm uzunluğa sahip. Bu değerler bir önceki modele göre 17 mm daha yüksek ve 67mm daha uzun olduğu anlamına geliyor. Ayrıca Yeni Range Rover Sport bir önceki nesle göre 74mm artan aks mesafesiyle kullanıcısına, iç mekânda daha geniş bir yaşam alanı da sunuyor.

Yeni Range Rover Sport’un Entegre Şasi Kontrol Sistemi, MLA altyapısı sayesinde en üst seviyede dinamizm ve stabilizasyon sağlıyor.

Opsiyonel olarak sunulan üçüncü nesil Aktif Gürültü Önleme Sistemi, Yeni Range Rover Sport’ta sürekli olarak çalışıyor. Böylelikle kabinde yer alan yol sesleri ile dış sesler en aza indiriliyor. Bu özellik, Meridian Signature Ses Sistemi ile birlikte sunuluyor.

 

Manevra Kabiliyetini Artıran Hareketli Arka Tekerlekler

Opsiyonel olarak sunulan All Wheel Steering teknolojisi sayesinde arka tekerleklerin de bu dinamizme katılmasını sağlayan Land Rover mühendisleri, düşük hızlardaki manevralarda Yeni Range Rover Sport’un arka tekerleklerine 7.3 derecelik açıya kadar hareket kabiliyeti kazandırıyor. Böylelikle araç kompakt bir hatchback otomobilin esnekliğine sahip oluyor.

Yeni Range Rover Sport, markanın ilklerine bir yenisini daha ekliyor. 23 inç jantlar ilk defa Yeni Range Rover Sport modelinde kullanılmaya başlanıyor.

Terrain Response 2 ile Üstün Arazi Performansı
Land Rover’ın üstün arazi kabiliyetini simgeleyen teknolojisi Terrain Response Sistemi, Yeni Range Rover Sport’ta ikinci versiyonuyla yer alıyor. Yeni Adaptive Off-Road Cruise Control, Yeni Range Rover Sport’ta ilk kez sunulmaya başlanıyor ve bu yeni teknoloji zemin koşullarına göre araç hızını zorlu yol ve arazi koşullarında rahatça hareket etmeye yardımcı olacak şekilde güncelliyor.

Ödüllü Pivi Pro Bilgi-Eğlence Sistemi
Yeni Range Rover Sport’un araç içi eğlence sistemi de yolculukların keyfini en üst noktaya taşıyor. Araçta yer alan ödüllü Pivi Pro bilgi-eğlence sistemi, modern gösterge panosunun ortasına yerleştirilmiş yüksek çözünürlüklü, 13.1 inç kavisli dokunmatik ekrana sahip. Navigasyon üzerinden medya ve araç ayarlarına kadar her şeyi kontrol ederek, kullanıcının alışkanlıklarını öğrenen ve deneyimi akıllıca kişiselleştiren sistem, sezgisel bir asistana dönüşüyor.

Güvenlik Odaklı Gelişmiş Sürücü Yardım Sistemi
Yeni Range Rover Sport’un dinamik performansı ve gelişmiş teknolojileri, yeni güvenlik odaklı Gelişmiş Sürücü Yardım Sistemleri (ADAS) tarafından destekleniyor. Tüm donanım seviyelerinde Acil Durum Frenleme, ön ve arka park sensörleri, Derinlik Sensörü, ClearSight Ground View, Adaptif Farlar, Seyir Kontrolü, Sürücü Durumu Monitörü, Şerit Takip Asistanı ve Trafik İşareti Tanıma dahil olmak üzere 3D Çevre Görüş Kamerası bulunuyor.

Performansı Odağına Alan Yeni Motor Seçenekleri
Benzinli altı silindirli mild hibrit (MHEV) ve Ingenium dizel motorlarının yanı sıra artırılmış menzile sahip hibrit motorlar ile güçlü ve verimli V8 motorlu modeller de sunan Yeni Range Rover Sport’un tamamen elektrikli versiyonu ise 2024 yılında tanıtılacak.

Yeni Range Rover Sport Türkiye’de ilk etapta 3.0 Dizel 300bg ve 3.0 Benzinli 400bg mild hibrit motor seçenekleri ile satışa sunulacak.

2022’nin Son Çeyreğinde Yollarla Buluşacak

Yeni Range Rover Sport, üretiminin ilk yılına özel First Edition donanımı ile Türkiye’de SE, Dynamic SE ve Dynamic HSE paketleri ile 2022 yılının son çeyreğinde Borusan Otomotiv Land Rover yetkili satıcılarında satışa sunulacak.