ROLLS-ROYCE PHANTOM; YENİ BİR İFADE İLE GELİYOR 

Rolls-Royce Motor Cars, Phantom Series II için yeni bir ifade duyurdu. Sekizinci nesil Phantom bu yıl tasarım değişiklikleri ve potansiyel olarak önemli bir bilgi-eğlence sistemi yükseltmesi ile güncellendi.

Amiral gemisi,  yeni bir ısmarlama başyapıt olan Phantom Platino ile anılıyor.

Yeni Rolls-Royce Connected özelliği, Phantom’u markanın özel üyelerinin uygulaması Whispers’a sorunsuz bir şekilde bağlıyor..

Torsten Müller-Ötvös, CEO, Rolls-Royce Motor Cars

Rolls-Royce ürünleri geniş bir kullanım ömrüne sahiptir ve sonuçta iyi tat, güzellik ve lüks mükemmelliğin zamansız ifadeleri haline gelir. “Yeni Phantom Series II için yaptığımız ince değişikliklerin tümü, en ince ayrıntısına kadar düşünüldü ve titizlikle uygulandı. Sir Henry Royce’un kendisinin dediği gibi: ‘Küçük şeyler mükemmelliği yaratır, ancak mükemmellik küçük bir şey değildir.'”

   YENİ BİR İFADE

Lüks otomobil üreticisi korunması gereken en belirgin ve önemli özellik, Phantom’un komuta varlığı olduğunu belirtiyor. Bu, Pantheon Grille’in üzerindeki gündüz yanan farlar arasındaki yeni cilalı yatay çizgi ile daha da geliştirildi.

Bu, Phantom’a sürücü odaklı karakterini yansıtan yeni ve iddialı bir modernlik kazandırıyor.

Pantheon Grille’de yapılan ince bir geometrik değişiklik, önden bakıldığında “RR” Badge of Honor ve Spirit of Ecstasy maskotunu daha belirgin hale getiriyor.

Izgaranın kendisi artık aydınlatılmış oluyor.

Farlar, karmaşık lazer kesimli çerçeve yıldız ışıkları ile süslenmiş, bu da içerideki Starlight Headliner ile görsel bir bağlantı oluşturuyor. Phantom’un gece varlığına daha fazla sürpriz ve zevk katıyor.

Yan profilde Phantom, Rolls-Royce’un imzası niteliğindeki kısa ön tekerlek çıkıntısını, uzun dingil mesafesini ve geniş c sütununu koruyor.İkincisi yolcular için daha fazla mahremiyet sağlıyor.

Siluet, Spirit of Ecstasy’den incelen arka kuyruğa uzanan zarif ana hatları koruyor. “Bölünmüş kemer” çizgisi, ön çamurluktan başlar ve hafifçe arka kapıya doğru kıvrılarak, hafifçe fener benzeri arka lambalara doğru düşmeden önce otomobilin uzun çizgi-aks orantılarını vurgular. Ağır şekilde alttan oyulmuş ‘waft çizgisi’ güçlü bir gölge oluşturarak markanın eşsiz ‘sihirli halı sürüşünü’ görsel olarak işaret ediyor.

Yan profil, bir dizi yeni tekerlek ile daha da geliştirilmiş.

Üçgen yüzeylere sahip 3D, frezelenmiş, paslanmaz çelik jant, tamamen veya kısmen parlatılmış olarak devreye alınabilir. Alternatif olarak, Phantom 1920’lerin Rolls-Royce motorlu arabalarının romantizmini hatırlatan gerçekten zarif bir disk tekerlekle süslenebilir. Bu disk çark, hem cilalı paslanmaz çelikten hem de siyah ciladan üretilmiş ve karada uçuş hissini mükemmel bir şekilde kapsıyor.

Bazı Phantom müşterilerinin talep ettiği gibi, karartılmış krom ızgara çerçevesi, siyah motor kaputu dizginleri, ön cam çerçevesi ve yan çerçeve kaplamaları artık devreye alınabilir.

Bu estetik şimdi Rolls-Royce’un Phantom’u ışığın en açıkına veya karanlık görüntülerin en koyusuna dönüştürmesini sağlıyor.

Phantom’un görkemli iç tasarımı neredeyse hiç değişmeden kaldı: direksiyon simidi biraz daha kalınlaştırılarak, araç sahibi-sürücü için daha bağlantılı ve hızlı bir temas noktası sağlanmış oldu.

PHANTOM PLATINO: GÜZEL TEKSTİLLERİN DÖNÜŞÜ

Phantom Series II’nin tanıtımını kutlamak ve Rolls-Royce’un Ismarlama kabiliyetini göstermek için marka, imrenilen ve değerli metal platinin gümüş-beyaz kaplamasından adını alan yeni bir Ismarlama şaheseri Phantom Platino’yu yarattı.

Phantom Platino, Rolls-Royce’un, 2015 yılında elle boyanmış, el işlemeli ipek iç mekana sahip gerçek bir Ismarlama Phantom olan Serenity’nin lansmanı ile başlayan bir hikaye olan kumaş iç mekan keşfine devam ediyor.

Phantom Platino’nun ön koltukları kaliteli Rolls-Royce deri ile kaplanırken arka koltuklar kumaşla kaplanmıştır. Platino’nun iç mekanının güzel tonları, iki farklı kumaşın birleştirilmesiyle elde edilir; biri dayanıklı ancak lüks görünümü için bir İtalyan değirmeninde yaratıldı, diğeri ise parlak cilası için seçilen bambu liflerinden elde edildi.

Her iki materyal de Spirit of Ecstasy’nin soyut bir yorumuna dayanan orijinal bir tekrarlama modelini paylaşır. İpeksi tekstilde tasarım daha küçüktür ve görsel olarak daha uyarıcı bir apre oluşturmak için kumaşa dokunmuştur. Ayrıca Phantom’s Gallery’de ve kolçak ve orta konsol gibi önemli temas noktalarında da görünür. Bambu kumaş, iç tasarımda yaygın olarak bulunan püsküllü bir görünüm sunan daha büyük simgelerle işlenmiştir. Bu daha esnek malzeme, çoğu temasa dayanması gereken iç kısımdaki alt elemanlara yerleştirilir.

Aynı tasarım Phantom’un gösterge paneli saatinde de görülüyor. Surround, geleneksel bir malzemenin gerçekten çağdaş bir uygulaması olan 3D baskılı seramikten yapılmıştır. Buzlu bir ahşap sete yerleştirilmiş, iç mekanın ton özellikleri, Phantom’u güzel ve eşsiz bir zenginlik seviyesine taşıyor.

Phantom’daki en büyük tuval Starlight Headliner’dır. Rolls-Royce Platino için özel olarak yaratılan benzersiz bir tasarımda, “yıldızlar”, desenin geniş yayı takip eden kaprisli kayan yıldızlar ile gözü geriye çekmek için yerleştirilmişti