Toyota ile yapılan ortaklık, bu araçlara arkadan çekişli şasi kazandırabilir.

Japon web sitesi Car Sensor’da çıkan habere göre Mazda, Mazda6 modelini yeni jenerasyonda Toyota’dan temel alınan arkadan çekiş düzeni platformuna taşıyabilir. Aynı altyapı mimarisinin, markanın RX-Vision konseptini temel alacak olan yeni RX modeline de ev sahipliği yapacağı söyleniyor.

Mazda6’nın arkadan çekişe geçişi, Japon üreticinin daha üst segmentlere adım atma hedefinin bir parçası. Yeni tasarım ile daha uzun bir buruna ve kısaltılmış sekmelere sahip olacağı söylenen sedan, daha premium bir havaya kavuşacak. Kaputun altında ise yüksek ihtimalle Mazda’nın yeni geliştirdiği Skyactiv-X motoru göreceğiz.

Mazda’nın Toyota ile kurduğu ortaklık bu planda büyük önem taşıyor. İki üretici şu anda Amerika Birleşik Devletleri’nde bir fabrika, memleketleri Japonya’da ise birkaç ticari araç modeli paylaşıyor. Car Sensor’a göre Mazda6’nın arkadan çekişli platformu gelecek Lexus IS ve GS modellerine de temel oluşturacak.

Şu aşamada bu büyük değişim için herhangi bir tarih verilmedi. Car Sensor, yeni nesil Mazda6’nın 2019’da geleceğinin altını çizerek iki yıl sonrasına işaret ediyor. Arkadan çekişli model, daha sonra da yollara çıkabilir.

Bu planla ilgili daha çok detay, Ekim ayında kapılarını açacak olan Tokyo Otomobil Fuarı’nda belli olacaktır. Mazda, fuara rotary motorlu RX-Vision coupe konseptinin elden geçirilmiş versiyonunu getireceğini daha önce doğrulamıştı. İddialara göre Japon marka, Skyactiv-X teknolojisini Wankel üniteye entegre etmenin bir yolunu bulmuş ve emisyon seviyelerini modern standartlara uygun hâle getirmeyi başarmış.

Kaynak: Car Sensor