VW elektrikli I.D Modeli 550 Km Menzil ile satışa çıkacak. VW. I.D EV Modeli Bir Golf Dizel Fiyatına satılacağını Jurgen Stackmann açıkladı

VW I.D EV Modeli Bir Golf Dizel Fiyatına 550 Km Sunuyor

VW’nin elektrikli otomobili I.D 24 bin dolar başlangıç fiyatı ile tam 550 Km kullanım mesafesi sunacak. Kesinlikle 2019’da satışa sunulacak.

 

 

 

 

 

 

 

 

Volkswagen’den Jürgen Stackmann, şirketin yakında dönemde küresel pazarda satışa sunmayı planladığı elektrikli otomobili hakkında bir kaç bilgi paylaştı.  550 km menzile sahip olacak modelin modern bir gold dizel fiyatına satışa sunulacağı en önemli ayrıntılar arasında.

Stackmann’ın açıkladığı bilgiye göre, VW I.D 20 bin dolar ile 32 bin dolar arasında fiyatlara sahip olacak.  Top Gear‘a göre ise; sahip olduğu batarya paketine göre bu fiyatlar değişecek.

Ancak batarya büyüklükleri henüz net değil, 48kWh ile 111 kWh’lik batarya paketleri kullanılabilir.

İlk VW I.D siparişlerini Tesla’nın online sipariş sistemine göre verilebileceğini, modelin üretime girdikten sonra NEO olarak adlandırılabileceği de söylentiler arasında. Ayrıca Stackmann, “VW müşterileri çok daha az tıklama ile modeller, aralıklar, renkler ve özellik paketleri arasında seçim yapabilecekler,” dedi.

VW. I.D EV Modeli Bir Golf Dizel Fiyatına

 

 

 

 

 

 

 

Modelin yüksek hızlarda çok hızlı enerji kaybettiği biliniyor. VW pilin sıvı ile soğutulacağını ve 125kW’a kadar şarj edilebileceğini söylüyor. 20 dakikalık şarj ile 250 mil gidilebilecek. Ayrıca müşteriler 11 kW’lık bir ev şarj istasyonu opsiyonuna da sahip olacak.

Aracın 2019 yada 2020’de piyasada olacağı kesin ama kesin bir tarih henüz belli değil. kamuflajlı testlere bakıldığında 2016 yılında görülen tasarımın korunduğu ortada.

elektrikli otomobil pazarında rekabet giderek artıyor ve özellikle Çinli elektrikli otomobil üreticileri sahip oldukları avantajları çok ciddi kullanıyor. En son Nio, ES6 SUV modelini oldukça düşük maliyetle duyurdu.

Volkswagen (Twitter)Top Gear

Clean Technica