Kış mevsiminin koşulları kimi zaman beklediğimizden daha kötü olabiliyor. Bu kötü durumlarla başa çıkmak için kışa hazırlıklı girmenizde fayda var. Henüz çetin kış şartlarıyla karşı karşıya kalmadık o yüzden bu yedi adımı izleyip aracınızı kışa hazırlayabilirsiniz.

 

 

1- Frenleri kontrol ettirin

Kış mevsiminde ıslak zeminle karşılaşma ihtimaliniz yaza göre daha fazla. Bu da sizin ani fren yaptığınızda yere daha zor tutunduğunuz gerçeğini ortaya çıkarıyor. Bu yüzden zaten durmanın zor olduğu kış mevsimi şartlarında frenlerinizin düzgün çalışması sizin yararınıza olacaktır.

2- Lastik değişimini ihmal etmeyin

1 Aralık – 1 Nisan tarihleri arasında ticari araçlar için zorunlu olan kış lastiği kullanımı aracınız için geçerliyse bu kurala uyun. 7 derecenin altındaki hava şartlarında yere daha iyi tutunmanızı sağlayan kış lastikleriniz sizi ve çevrenizdekileri hayata bağlayacaktır

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3- Antifriz kullanımına dikkat edin

Aracınızın motor suyuna antifriz eklemeyi unutmayın. Bu sayede sıfır derecenin altına düşen havalarda aracınızın motor suyu canlı kalacaktır.

4- Akü kontrolünü yapın

Aracınızın tüm elektriğini sağlayan bu önemli parçanın voltaj ve şarj gücünü kontrol etmenizde fayda var. Ayrıca akü suyu seviyesi düşükse de tamamlayın.

5- Bujilerinize dikkat edin

Motorun ilk çalışması için düzgün çalışan bir ateşleme sistemine ihtiyacınız var. Bu da bujilerden geçiyor. Eğer yaptırmadıysanız buji tırnak ayarı ve temizliği yaptırmanızda fayda var.

6- Far ve sileceklerini kontrol edin!

Silecekleriniz yaz mevsiminde güneşle en çok karşı karşıya kalan ve zarar gören parçalardan biri. Bu yüzden silecekleriniz camınızı tam olarak temizlemiyorsa kesinlikle bunları yenileriyle değiştirin. Tüm far ve stoplarınızın ampüllerini kontrol edin gerekirse yenilemekten kaçınmayın.

7- Kalorifer ve klimanızın bakımını yaptırın!

Klima ve kalorifer yeni otomobillerde sürekli bir arada çalışıyor. Bu yüzden kış mevsimi daha tam kendini hissettirmeden klima gazınızı, polen filtrenizi ve kaloriferinizi kontrol ettirin. Klimanızın düzgün çalışması cam buğulanmasına en çabuk çözümlerden biridir.