Otomobilin teslimatları 2018’in ikinci yarısında başlayacak.

Kısa süre önce tanıtılan Aston Martin Vantage, görünüşe bakılırsa şimdiden büyük bir hit oldu. Automotive News’e göre, İngiliz otomobil üreticisi yeni modelin önümüzdeki yıl planlanan üretim miktarının neredeyse tamamını sattı. İşin ilginç olanı ise bunun otomobilin tanıtımından yalnızca birkaç gün sonra gerçekleşmesi.

Medya kuruluşuna göre, Vantage’ın 2018 üretim kapasitesinin yaklaşık yüzde 80’i bir haftadan az bir sürede satıldı. Bu, ABD’de başlangıç fiyatı 149,995 dolar olan bir spor otomobil için oldukça iyi bir sonuç.

Aston Martin CEO’su Andy Palmer, “Gelecek yılki üretimimizin büyük kısmı halihazırda satıldı” dedi.

Palmer ayrıca, yeni Vantage’ın markaya tamamen yeni müşteriler çekme konusunda önemli bir görevi olacağını, özellikle Porsche 911 ve benzeri otomobillerle ilgilenenlerin Vantage’e yöneleceğini açıkladı. Bu, Vantage’ın şimdiki ve markanın önceki modellerine kıyasla çok farklı olmasının en büyük sebebi.

Aston Martin Başkan Yardımcısı Marek Reichman da müşterilerin geri bildirimine dayanan bir tasarım geliştirdiklerini söyleyerek Palmer’ın sözlerine destek verdi. Reichman, “Artık daha bilgi odaklıyız. Müşterimizin kim olduğunu bilmek istiyoruz. Onların istediği şey tam olarak buydu” ifadelerinde bulundu.

 

Kaynak: Automotive News