Elektrikli nakliye aracı olan Tesla Semi, 300 mil menzili ile 150.000 $ ‘dan başlayan fiyatlarla Amerika’ da satışa sunulacak ve ayrıca 500 mil menzilli 180.000 $’ lık bir versiyonda satışa sunulacak. Tesla, Semi için, 20.000 Dolar’lık bir rezervasyon fiyatı ile ön siparişleri kabul etmeye başladı.

Tesla web sitesi aracılığıyla yeni ortaya çıkan bu fiyat, dizel kamyon masraflarına karşı ölçülürken gerçekten inanılmaz derecede rekabetçi. Giriş seviyesi dizel kamyonlar yaklaşık 100.000 $ ‘dan başlıyor ve Tesla, yakıt tüketimine ve elektrikle dizel masraflarına dayanılarak kamyon ömrü boyunca 200.000 $’ ın üstünde bir tasarruf sözü veriyor.

Tesla ayrıca, 36 ton yük taşıma kapasitesi ile 20 saniye de 100 Km ye çıkabilme yetenekleri bulunan Semi’nin performans ve avantajlarını sundu; bu, Eş değer bir çekici ile neredeyse aynı yük kapasitesine sahip. Tesla’ya göre Semi ayrıca, ekstra çekiş gücü, arttırılmış Auto pilot özellikleri ve en ciddi etkilere bile direnecek şekilde tasarlanan cam da dahil olmak üzere endüstri lideri güvenlik özelliklerine sahip olduğunu belirtti.

Bunlar temel fiyatlar, bu nedenle ek özellikler veya paketler nihai satın alma masrafını artırabilir, ancak Tesla’nın araçta sunacağı yapılandırma seçeneklerini henüz bilmiyoruz; bu seçenek 2019’da tam belli olacak.

Kaynak : TESLA