Temiz ve ucuzu yakında!

Toyota son olarak da Yakıt Hücreli Kamyon ve Yakıt Hücresiyle çalışan jeneratörlerini tanıttı.

Otomobillerde petrol ve petrol türevlerine dayalı yakıtlı araç teknolojilerinin yanında, devrim niteliğindeki ilk seri üretim hibrit otomobilini 1997 yılında piyasaya çıkaran Toyota, 2014 yılından itibaren de başta Japonya olmak üzere hidrojen yakıtlı Mirai’yi de sunarak bir ilki gerçekleştirmişti.

Toyota, Mirai’nin ardından, Japonya’daki fabrikasında yakıt hücreli forkliftlerle emisyon oranlarını düşürmüş, Hino ile birlikte de otobüs üretimini gerçekleştirmişti. Toyota son olarak da Yakıt Hücreli Kamyon ve Yakıt Hücresiyle çalışan jeneratörlerini tanıttı.

Mirai’nin 2015 yılında Alman “Germany’s Center of Automotive Management” kurumu tarafından otomotiv endüstrisinde son 10 yılda 100 çığır açan otomotiv inovasyonu değerlendirilmesinde ilk sırayı alması da yakıt hücresi teknolojisinin önemini ve büyük ilgi ile karşılandığını gözler önüne seriyor. Birçok ülke 2020’li yıllardan itibaren bu teknolojiye sahip araçların ulaşım başta olmak üzere her alanda kullanmaya başlamak için alt yapılarını da oluşturuyorlar.