Hibrit ve Elektrikli Ticari Araçlara BorgWarner’den HVH 320 Elektromotor Çözümü!

BorgWarner’in Yeni Elektromotoru HVH 320 Elektrikli Ticari Araçların Şarj Süresini Kısaltacak!

Küresel otomotiv satış sonrası pazarına yenilikçi ürün ve hizmetler sunan BorgWarner, ticari araçlar için geliştirdiği HVH (High Voltage Hairpin) serisi elektromotor ürün gamının en yeni üyesi HVH 320’yi tanıttı. Dört farklı versiyonla üretilen HVH 320 elektromotor; 800 Voltluk yapısı, şarj süresini kısaltması ve 1270 Nm’ye kadar tork üretimi sunarak çevreci ve sessiz bir çalışma ortamı sunmasıyla hem hafif hem ağır ticari araç üreticilerinin hibrit ve elektrikli araç gereksinimlerini karşılıyor. Yaklaşık yüzde 97 verimlilik ve 400 kW’ın üzerinde güç sağlayan HVH 320’nin 2024 yılında üretime alınması hedefleniyor. HVH 320; ticari araç üreticilerinin ortak bir elektrikli güç-aktarma sistemi oluşturma hedefine destek veriyor.

Verimli araç teknolojisi çözümlerinde dünya lideri BorgWarner, güç aktarma organları konusunda da çevreci çözümler geliştirmeye devam ediyor. Bu kapsamda BorgWarner, ticari araç üreticilerinin hibrit ve elektrikli araçlarına yönelik geliştirdiği HVH 320 elektromotor çözümünü tanıttı. HVH 320; BorgWarner’ın hafif ve ağır sınıf ticari araçlar için sunduğu HVH (High Voltage Hairpin) serisi motor ürün gamının en yeni üyesi olarak öne çıkıyor.

Bataryalar kolayca şarj oluyor

BorgWarner, yeni HVH 320 motor platformunu 10 yılı aşkın motor üretimi deneyimiyle ortaya koyuyor. 800 Volt ile donatılan ve dört farklı versiyonu bulunan HVH 320; çok yönlü platformu sayesinde, araç üreticilerinin ortak bir elektrikli güç-aktarma sistemi oluşturma hedefine uyum sağlıyor. 1270 Nm’ye kadar tork üretimi sunan motor, çevreci ve sessiz bir çalışma ortamı sunuyor. Aracın vites değiştirme sürecini destekleyen teknoloji; aynı zamanda fren yaparken veya yokuş aşağı giderken güç üreterek bataryayı şarj ediyor. Patentli stator sargı teknolojisine sahip olan çok yönlü HVH motor ailesi, kolay bir şekilde entegre ediliyor. Tek parça komple motor veya rotor/stator tertibatları olarak da sunulan HVH 320, bir taşıt içerisinde farklı montaj ve mimariler olarak da uygulanabiliyor. Yaklaşık yüzde 97 verimlilik ve 400 kW’ın üzerinde güç sağlayan HVH 320’nin 2024 yılında üretime alınması bekleniyor. BorgWarner aynı zamanda yeni nesil 800 volt seviyesine ulaşabilen invertörleri de çeşitli gereksinimleri karşılamak üzere pazara sunuyor.

“Elektrikli kamyonların geleceği açısından önemli bir avantaj”

 

BorgWarner Güç-Sürüş Sistemleri Başkan ve Genel Müdürü Dr. Stefan Demmerle konuyla ilgili yapmış olduğu değerlendirmede; “Elektromotor ailemize HVH 320’yi eklemek, ürün gamımızı daha da güçlendiriyor. Bu ürün; BorgWarner’ın pazarın gereksinimleri karşılayan en gelişmiş teknolojileri sunma ve çevreci güç-aktarma teknolojileri sağlama taahhüdünün en iyi örneklerinden birini oluşturuyor. HVH 320 ile müşteriler, 800 voltluk makinemizi kullanarak şarj süresini önemli ölçüde kısaltabiliyor. Daha yüksek bir güç yoğunluğu elde ederek, elektrikli kamyonların geleceği açısından çok önemli bir avantaj elde edebiliyor” ifadelerini kullandı.