2017 Frankfurt Otomobil Fuarı’nın bitmesiyle gözler, özellikle Japon markalar tarafından 25 Ekim’de kapılarını açacak olan Tokyo etkinliğine çevrildi. Subaru, bu fuara “Dynamic x Solid” adlı yeni tasarım dilini taşıyan bir spor sedan konseptiyle katılacak.

Şimdilik çok fazla detay açıklanmadı ancak sergi aracının yüksek teknoloji sürüş asistan sistemlerine sahip olacağı biliniyor. Tam olarak emin olmamakla beraber aracın ön bölümünde ve tavanında birkaç kamera bulunduğunu söyleyebiliriz. Ne olursa olsun konsept otomobil, sürüşün bir bölümünü kendi başına üstlenecek kapasitede; burası kesin. “Yenilik Vizyonu” felsefesini temsil eden Viziv ismini taşıyan araçta geleneksel yan aynaların yerini kameralar almış durumda. Kapı kollarının olmayışı da konsepte şık bir duruş katmış.

Ön bölümde yer alan büyük hava girişleri ve arkada yer alan çıkıntılı spoiler, konseptin sportif imajını destekler iken ön ve arka frenlerin soğutulması adına aracın çamurluklarına bir dizi panjur eklenmiş. Keskin LED ön farlar ve ızgara kenarındaki aydınlatmalı bölüm göze çarpan bir diğer detay.

Mantıken Viziv Performance konseptinin yukarıda güncel versiyonunu gördüğünüz WRX ve WRX STi modellerinin yeni neslini temsil ettiğini söyleyebiliriz. Subaru, bu ikilinin önümüzdeki birkaç sene içinde gelmeyeceğini söylemişti. Yeni Impreza’nın gelişinden 3 sene sonrası, yani 2020, hızlı sedanlar için makul bir lansman zamanı olabilir.

Kaynak: Subaru