Subaru Solterra EV, 2022’de yollarda olacak!

Subaru, ilk tamamen elektrikli aracının Solterra olarak adlandırılacağını açıkladı ve yukarıdaki görselde gölge kısımlarda saklı özellikleri hakkında birazda olsa fikir veriyor.

Solterra, “güneş” ve “dünya” gibi Latince kelimelerden ilham alındı ve “Subaru’nun çevreye duyarlı geleneksel SUV yetenekleri sunma taahhüdünü temsil etmek üzere özellikle seçilmiş bir isim”.

Subaru söz konusu bu aracı Toyota ile ortaklaşa geliştirdikleri e-SUBARU tamamen elektrikli platformunu kullanarak tasarladı. Toyota elektrifikasyon uzmanlığını bu ortak projeye katı verirken, Subaru dört tekerlekten çekiş teknolojisi konusundaki bilgisiyle katkıda bulundu.

Toyota ayrıca bZ4X adlı modüler platforma dayalı kendi aracını da piyasaya sürüyor ve Autoblog’un belirttiği gibi, ikisi zaten bir aile benzerliği gösteriyor.

Önce Solterra’nın daha fazlasını gösteren fotoğrafları beklememiz gerekecek, ancak aracın köşeli farları ve LED vurguları olacak gibi görünüyor. Şirket ayrıca arka kapağında adını ve EV rozetini gösteren bir yakın plan resmi de yayınladı.

Subaru’nun bu yıl içinde Solterra’yı tamamen piyasaya sürmesi bekleniyor, çünkü Toyota bZ4X’i 2021 sona ermeden önce de piyasaya sürecek. İlk olarak piyasaya sürülecek pazarlar ABD, Kanada, Çin, Avrupa ve Japonya olacak tabi 2022’de.