Hyundai i30 N’in -namı diğer “viraj serserisi”nin- 19” çaplı jantlarını saran yüksek performanslı lastikler araca özel üretilmiş.

Hyundai’in Volkswagen Golf GTI ve Ford Focus ST ile mücadele eden gerçek manadaki ilk performans modeli i30 N, doping almış bir i30’dan çok daha fazlası. “Günlük kullanıma uygun spor otomobil” kendine has Pirelli P Zero UHP (Ultra Yüksek Performans) lastiklerine sahip. Bunun nedeniyse, Hyundai ve Pirelli’nin hot hatch’teki 19″ jantları saran hamurun üretimi için birlikte hareket etmiş olması.

Yanak kısmında “HN” logosu bulunduran Hyundai i30 N’in 235/35 R19 ölçülü lastikleri, Pirelli’nin araca özel üretim yaptığı “Perfect Fit” ailesine dâhil. Hyundai’e göre bu P Zero versiyonu, İtalya’da “aracın dinamik karakterine özel olarak geliştirilmiş.”

i30 N’in en güçlü versiyonu 2.0 litrelik turbo benzinli motorundan 275 bg ve 353 Nm üretebiliyor. Overboost fonksiyonu sayesinde torkun kısa süreliğine 378 Nm’ye çıkması da aracın 100 km/s hıza 6.1 saniyede ulaşmasına yardımcı oluyor. Maksimum sürat ise 250 km/s.

Nürburgring’de 10,000 km’nin üzerinde test yaparak i30 N’i 308 GTi gibi sağlam performans modelleriyle rekabet edecek seviyeye getirmeye çalışan Hyundai, en üst seviye olan Performance’ı sadece güç olarak iyileştirmemiş. Bunun yanı sıra araçta viraj seriliğini arttıran ve önden kaymayı azaltan elektronik kontrollü limitli kaydırmalı diferansiyel ile sürüş moduna göre sesi değiştiren değişken valfli spor egzoz sistemi de bulunuyor.