Chery’nin Avrupa atağı elektrikli otomobillerle olacak

İlk modelin 2020 yılından önce tanıtılması planlanıyor.

Çin’in en büyük otomobil ihracatçısı Chery, operasyonlarını Avrupa pazarına da yaymak istiyor. Autocar’a göre kademeli istilası 2019 veya 2020 yılında başlayacak olan markanın bu bölgede satışa sunacağı otomobiller sadece elektrik motoruna sahip olan seçenekler olacak.

Geçtiğimiz ay düzenlenen 2017 Frankfurt Otomobil Fuarı’nda Chery, Exeed isimli alt markasını tanıtmıştı. Bu marka, Avrupa pazarında üreticinin kullanacağı isim olacak. Chery CEO’su Anning Chen, İngiliz yayına yaptığı açıklamalarda Avrupa’da satılacak her araçlarının elektrik motoruna sahip olacağını doğruladı.

Bu araçlar arasında tamamen elektrikli olarak çalışanlar bulunacağı gibi mikro hibrit, hibrit ve şarj edilebilir hibritler de yer alacak.

Exeed markasının ilk modeli, beş kişilik bir SUV olan TX olacak ki bu otomobilin üretiminde, dünyanın önde gelen firmalarıyla birlikte çalışılıp elektrikli güç üniteleri için özel olarak hazırlanan bir mimarı bulunacak. Markanın amacı bu otomobili üç farklı şekilde sunmak; Hibrit, şarj edilebilir hibrit ve sadece elektrik motorlu araçlardan piyasaya ilk olarak çıkacak olan şarj edilebilir hibrit seçenek olacak.

TX, global bir model olacak ve Avrupa pazarlarında, farklı segmentlerde yer alacak başka otomobillerle de takip edilecek. Chery, ve alt markası, ilerleyen dönemde Avrupa tasarım ve mühendislik merkezini Almanya’da kuracak.

CEO Chen’in geçen ay söylediklerine göre marka daha çok genç tüketicileri hedef alacak. Düşük ve sıfır emisyonlu modeller ve duygusal tasarım da müşterilerle etkileşimi artırmanın anahtar noktalarından olacak.

Frankfurt’ta sergilenen otomobil ön üretim prototipi olsa da geliştirme çalışmaları neredeyse tamamlanmış. Mühendislik bölümü yöneticisi Jochen Tueting’in Autocar‘a belirttiğine göre aracın geliştirmesi, global güvenlik ve emisyon standartları göz önünde bulundurularak yapıldı. Tabii ki seri üretime geçerken bazı kalite sorunlarını halletmeleri gerekecektir fakat Almanya’da kurulacak mühendislik merkeziyle bunun üstesinden gelmek zor olmayacaktır.

Kaynak: Autocar