Opel’in yeni, çift turbo beslemeli, 2 litre hacimli dizel motorunu tanıtalı bir hafta olmuşken bu ünite bir başka seçeneğin kaputu altında yer buldu bile. Bahsi geçen otomobil Insignia GSi Sports Tourer. 210 beygir güç, 480 Nm tork üretebilen ünite hem performans hem de düşük yakıt tüketimi sunuyor.

Bu motorla donatılan station wagon 0’dan 100 km/s sürate 7.9 saniyede ulaşabilirken maksimum süratid e 231 km/s olarak açıklanıyor.

Şayet tork değerini biraz aşağıya çekmek sizin için sorun olmayacaksa Insignia GSi Sports Tourer, 2 litre hacimli benzinli motorla da alınabiliyor. 260 beygir güç, 400 Nm tork üretebilen bu üniteyle birlikte 0-100 km/s deparı 7.5 saniyede tamamlanırken maksimum sürat değeri de 245 km/s’e yükseliyor.

Hatchback kardeşinde olduğu gibi wagon gövde seçeneği de 8 ileri vitesli, tam otomatik şanzımanla satılıyor. Dört tekerlekten çekiş sistemi de standart donanımda. Standart Sports Tourer modellerinden 10 mm daha alçak süspansiyon sistemi kullanan otomobilin tasarımı da daha agresif görünüme sahip.

Ek donanımlar arasında 20 inç çaplı jantlar, Brembo marka frenler ve çekiş kontrol sistemini tamamen devre dışı bırakmak isteyenler için Competition sürüş modu bulunuyor. Bu arada direksiyon arkasına yerleştirilen kulakçıklar sayesinde vites değişimleri manuel olarak yapılabiliyor.

Opel, Insignia GSi ailesinin hatchback ve wagon seçeneklerini, Vivaro Life ve Grandland X gibi yeniliklerle birlikte Frankfurt’ta sergileyecek.

Kaynak: Opel