Aması 40-50 km/s arasında gidilince.

Chevrolet’nin elektrikli kompakt modeli Bolt’un Avrupalı kuzeni olan Opel Ampera-e, son Euro NCAP testlerine bakılırsa piyasadaki en güvenli araç olmayabilir fakat verimlilik konusunda son derece başarılı olduğunu kabul etmek lazım. Bunu verilere bakarak söylemiyoruz; Alman üreticinin gerçek dünya koşulunda yapılan bir sürüşte tek şarj ile 750 km gidildiğini duyurmasını göz önüne alarak paylaşıyoruz.

Yeni Avrupa Sürüş Döngüsü’ne göre Ampera-e bataryası boşalana kadar 520 km yol yapabiliyor. Öte yandan WLTP (Küresel Uyarlanmış Hafif Araç Test Prosedürü) verilerine göre ortalama erişim mesafesi 380 km.

Bu iddialara karşın Almanya’nın VOX kanalındaki Auto Mobil programının ekibi, EV modelinin bataryalarını doldurmadan 750 km civarında bir yol yapmayı başardı. Tabii ekip bunun için normale göre çok daha yavaş gitmek durumunda kalmış. Fren enerjisi geri kazanımından yararlanmak adına 40 ile 50 km/s sürat arasında seyreden ikili, sanıyoruz ki klima, radyo gibi elektrik yükü oluşturan sistemlerin hiçbirinden yararlanmamış.

 

 

 

 

İki gazeteci, Almanya’nın en doğusundaki Gorlitz kentinden yola çıkıp ülkenin en batısı olan Aachen’a standart bir Opel Ampera-e ile tek şarjla ulaşmaya çalıştı. Bazı yollarda yapılan çalışmalardan dolayı yolu 20 km kadar uzatan ekip, Aachen tabelasına tam da bu kadar mesafe -yani 20 km- kala yolda kaldı.

Almanya’yı genel olarak tali yolları kullanarak dolanan ikili, 25 saat 30 dakika sonrasında tam olarak 754.9 km gidebildi.

Kaynak: Opel