“Çok yüksek performanslı otomobil” coupe SUV şekline sahip olacak.

Mitsubishi önümüzdeki ayın sonunda düzenlenecek olan Tokyo Otomobil Fuarı öncesi yeni konseptini meraklandırma çalışmalarına başladı. Markanın yeni amiral gemisi ise, dört çeker bir elektrikli performans SUV’si. Markanın bize gösterdiği e-Evolution bir coupe SUV. “İleri yapay zeka teknolojisi” vurgusu ise otomobilin otonom özellikleriyle geleceğine işaret ediyor.

Yakından çekilmiş fotoğraf yerden yüksek beş kapılı, kocaman tekerlekli bir SUV gösteriyor. Kapı kulpları gizli, aynaların yerini ise kameralar almış durumda. Bu sayede araç pürüzsüz bir yüzeye kavuşmuş. Arkada ise çatıya oturtulmuş olan arka kanadın iki çıkıntısı, havada duran iki destek ayağı gibi duruyor. LED arka farlar ise adeta üç kenarlı bir bumerang gibi. Fotoğraflar sayesinde açık mavi dokunuşlara sahip difüzöre de bir göz atma şansımız oluyor. e-Evolution logosunda da bulunan bu mavi dokunuşlar aracın elektrikli olduğunu daha da vurguluyor.

“Evolution” adının SUV’de kullanıldığını gördükten sonra ise ister istemez akıllara geçtiğimiz aylarda Mitsubishi’nin yeni Evo modelinin bir sedan olmayabileceği açıklaması geliyor. Açıklamada şirketin global patronu Trevor Mann, birs sonraki Evo logolu aracın bir SUV olabileceğine işaret etmişti. Yani parçaları birleştirirsek, an itibariyle yeni ve farklı Evo modeline bakıyor olabiliriz. Fakat önümüzdeki altı yıl içerisinde Mitsubishi’den bir performans aracı beklemiyoruz, dolayısıyla yeni SUV’yi bayilerde görmek için en az 2023’e kadar beklememiz gerekecek.

45. Tokyo Otomobil Fuarı kapılarını 25 Ekimde ilk olarak basından ziyaretçilerine açacak. Fakat Mitsubishi konsept SUV’sini fuardan önce internet üzerinden tanıtmayı planlayabilir.

Kaynak: Mitsubishi