Maserati ZS3 tasarım yorumu, Alfieri konseptine hayat veriyor

şte Maserati’nin üretime geçirmesi gereken spor otomobil tam olarak bu.

Maserati, 2014 yılında Cenevre Otomobil Fuarı’nda çarpıcı Alfieri konseptini tanıttı. Alfieri, Maserati hayranlarının 2005 yılında MC12’nin gidişinden beri sabırsızlıkla beklediği iki kapılı sportif otomobil tam olarak karşılıyordu. Konsept, gelişi ile birlikte yeni bir tasarım ve performans dönemi başlattı ve Levante SUV ve güncellenen Gran Turismo gibi araçlara performans anlamında ilham oldu.

Çok fazla beğenilse de, Alfieri konsepti ne yazık ki asla üretim bandına ulaşmadı. Polonyalı tasarımcı Wojciech Jurkowski, acımızı hafifletecek şekilde Alfieri’yi temel alan bir otomobil hayal etti. ZS3 adlı dijital yorum, Alfieri konseptiyle paylaştığı benzerliklerin yanı sıra, üretim hattına hazır görünen kendine has benzersiz tasarım ipuçlarına da sahip.

Otomobilin ön bölümünde oval biçimli bir ızgara ve ızgaranın üzerinde altı adet dikey şerit yer alıyor. Bu şeritlerin ortasında da çok sevdiğimiz Maserati logosu bulunuyor. Izgaranın her iki yanındaki hava girişleri ve şık görünümlü ince farlar otomobile modern bir hava katıyor. Belirgin ön dudak ve yere yakın sürüş yüksekliği, agresif duruşu pekiştiriyor.

Otomobile yandan bakıldığında, güncellenmiş jantlar ve vurgulu yan etekler dışında genel anlamda tanıdık bir profil var. Arka bölüm ise tamamen şahsına münhasır. Keskin arka farlar, büyük arka cam ve agresif difüzör de dahil olmak üzere her şey yeni. Tasarımcı, otomobilin “minimalist ancak çok agresif” olduğunu ve “en talepkar gözleri bile şaşırtan fütüristik bir tasarımı” olduğunu söylüyor.

Orijinal Alfieri konsepti 4.7 litrelik bir Ferrari türevli V8 ile güçlendirilmiş olsa da, Jurkowski kendi versiyonunun 6.3 litrelik V12 kullandığını hayal ediyor. Şimdilik, ZS3 yalnızca bir konsept ancak söylentilere göre Maserati, Alfieri temelli bir elektrikli spor otomobil üzerinde çalışıyor. Umarız söylentiler gerçektir ve otomobili birkaç yıl içinde yollarda görürüz.

Kaynak: Wojciech Jurkowski / Behance