Mercedes’in giriş seviyesi modeli, direksiyonunu S-Serisi’nden alacak.

Mercedes, 2018 A-Serisi’nin iç kabininde şu anki modele kıyasla oldukça farklı bir tasarım anlayışı benimseyecek. Muhtemelen fotoğraflara baktığınızda gözlemleyeceğiniz ilk değişiklik, serinin daha pahalı bir modelinden türetilmiş gibi görünen çift ekran düzeni olacak. Ancak bu ekranlar, E-Serisi’ndeki gibi kontrol paneline gömülmemiş, bunun yerine panelin üstünde konumlandırılmış.

Elbette bu fotoğraflarda yer alan 12.3 inçlik iki ekranlı iç kabin, A-Serisi yelpazesinin en üstünde yer alan modele ait. Serinin standart modeli, 7 inçlik ikili ekran düzenine sahip olacakken, yelpazenin ortasına konumlandırılan model, 7 inç ekranlı gösterge paneli ve 12.3 inçlik bilgi eğlence sistemi ile gelecek. Mavi ve sarı, yeni jenerasyonun sahip olduğu 64 adet LED ortam aydınlatması renginden yalnızca ikisi. Mevcut jenerasyonda bu rakam yalnızca 12’ydi.

Bu arada, eğer direksiyon bir yerlerden tanıdık geldiyse cevabı çok uzaklarda aramayın. Bunun nedeni Mercedes’in giriş seviyesi modelindeki premium havayı arttırmak için üst modellerden bir şeyler alması. Direksiyon, S-Serisi’nden gelirken, türbin tarzı hava girişleri de E-Serisi Coupe ve Cabriolet’den.

 

 

 

 

 

 

 

 

Çok çeşitli koltuklara gelecek olursak Mercedes, bunların normalde üst segmentlerde kullanılan koltuklar olduğunu belirtiyor. Sadece bu değil, 2018 A-Serisi, kompakt segmentte bilgisayar tabanlı konfor simülasyonu kullanılarak geliştirilen koltuklara sahip tek model olacak. Müşteriler, üç farklı ön koltuk seçeneğinden dilediklerini seçebilecekler.

Standart olarak, dördüncü nesil A-Serisi, 60:40 olarak bölünen arka koltuklara sahip olacak ve ek bir maliyetle daha pratik 40:20:40 yapılandırması tercih edilebilecek. İsteğe bağlı olarak sunulan Yük Bölmesi Paketi, bagajın yük kapasitesini artıracak şekilde arka koltuğun sırt bölümünü daha dik bir konuma getirebilmenizi sağlayacak.

Hazır konusu geçmişken, arka koltukların arkasındaki hacim, mevcut A-Serisi ile karşılaştırıldığında 29 litre artarak 370 litreye çıkacak. Buna ek olarak, yükleme aralığı 20 santimetre daha geniş olacak ve gövde zemini 11,5 santimetre uzatılacak. Ayrıca yolcular için arka bölüm biraz daha genişleyecek.

Otomobilin resmi tanıtımı 2018 yılında gerçekleştirilecek ve onu kısa bir süre sonra ilk dört kapılı sedan versiyonu takip edecek.

Kaynak: Mercedes

2018 Mercedes A-Serisi İç Kabin