Lamborghini: Otonom sürüş sunan son marka olacağız

Kendi kendisine yol alan bir Aventador beklemeyin.

Lamborghini, saf süperspor otomobil üreticileri arasında bir SUV sunan ilk marka olacak. Ayrıca bu SUV için planladığı şarj edilebilir hibrit versiyon da bu alanda bir ilk olacak ki aynı teknoloji ana firma Volkswagen’in birçok modelinde kullanılıyor. Fakat bütün bunların yanında firma, köklerine bağlı kalacağının sinyallerini veriyor.

Digital Trends ile yapılan röportaj sırasında Lamborghini’nin Ar-Ge departman şefi Maurizio Reggiani’nin açıklamaları, firmanın yakın gelecekte bir otonom araç sunmayacağını netleştirdi. Bu haber, İtalyan üreticinin tamamen elektrikli bir süperspor otomobil hakkında düşündükleriyle paralel.

Reggiani, Frankfurt Otomobil Fuarı’nda verdiği demeçte insanların bir Lamborghini’yi sürüş zevki ve genel olarak sunduğu hisler nedeniyle satın aldığını ve otonom sürüş özellikleriyle bunun yakalanamayacağını söyledi.

Üretici Huracan ve Aventador gibi modellerinin kendi kendisini sürmesini istemiyor olsa da markanın ilk SUV modeli olacak Urus’ta, altyapısını paylaşacağı Audi Q7’de kullanılan bazı güvenlik sistemleri görev yapacak.

Reggiani konu ile ilgili olarak: “Adaptif hız sabitleme, kamera ve şeritte kalma yardımcılarımız olacak. Premium bir markada bulabileceğiniz her donanım Urus’ta da yer alacak. Bununla birlikte otonom sürüş özellikleri kesinlikle modelin donanımına alınmayacak.” şeklinde konuştu.

Lamborghini’nin imzası niteliğinde olan süperspor otomobillerin elektrikli veya otonom seçeneklerini göremeyecek olsak da yakın zamanda hibrit bir araç göreceğiz. CEO Stefano Domenicali, bu özelliğin önümüzdeki beş yıl içerisinde kesinlikle görüleceğini belirtti.

Kaynak: Digital Trends