Honda ‘Elektrikli Vizyon’ stratejisini genişletiyor

Honda’nın Urban EV Concept’inden geliştirilen yeni şehir içi elektrikli aracının ismi ‘Honda-e’ olarak belirlendi. Honda’nın yeni nesil Jazz modeli ise hibrit olarak satışa sunulacak.

 

 

 

 

 

 

 

 

Dünyanın önde gelen otomobil üreticilerinden Honda, otomotiv dünyasının içinde bulunduğu elektriğe geçiş sürecinde de teknolojileriyle öncü olmaya devam ediyor. Honda’nın, ‘Elektrikli Vizyon’ stratejisi kapsamında 2025 yılına kadar tüm modellerinin elektrikli olması planlanıyor. Honda, yeni elektrikli şehir otomobilinin ismini ‘Honda-e’ olarak lanse ederken; yeni nesil Jazz modelini ise gelişmiş i-MMD teknolojisine sahip hibrit güç ve aktarma organı ile satışa sunmaya hazırlanıyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Honda, Avrupa pazarına yönelik ‘Elektrikli Vizyon’ stratejisinin kapsamını genişletmeye devam ediyor. Tamamen elektrikli ilk şehir otomobilinin ismini ‘Honda-e’ olarak açıklayan Honda, yeni nesil Jazz modelini ise Intelligent Multi-Mode Drive (i-MMD) teknolojisine sahip hibrit güç ile yollara çıkaracak.

Honda’nın “Elektrikli Vizyon” strateji kapsamında 2025 yılına kadar Avrupa satışlarının yüzde 100’ünün elektrikli araçlardan oluşturulması hedefleniyor. 2019 Cenevre Otomobil Fuarı’nda üretime hazır olan prototipi sergilenen Honda-e, Urban EV Concept’inden geliştirilen ilk model olarak tasarımı ve teknolojisiyle öne çıkıyor. Avrupa genelinde 22 bin adedin üzerinde talep alan kompakt boyutlu elektrikli otomobil Honda-e, sportif arkadan çekişli formunun yanı sıra güç aktarma sistemleriyle de Honda’ya özgü sürüş dinamikleri sunuyor.