Bakü, 6,003 kilometrelik pistin büyük kısmının düzlüklerden oluşması nedeniyle Formula 1 takviminin en uzun ve en hızlı sokak parkuru niteliğine sahip.

Aynı zamanda Spa’nın ardından yılın en uzun ikinci pisti olan Bakü’de hızların yüksek ama yolun dar olması, geçmişte bazı kazalara sebebiyet verdi. Lastik stratejileri üzerine çalışması gereken takımlar 26-28 Nisan tarihlerinde geçilecek.

2019 Formula 1 sezonunun 4. yarışı olan Azerbaycan, Bakü GP’si bu hafta sonu geçilecek. Şehrin içinde yer alan bu pist uzun düzlükleriyle tanınıyor. ‘Rüzgarlı şehir’ diye bilinen Bakü’de aerodinamik de bu durumdan etkileniyor. Geçmişte son yüksek pist sıcaklıklarının yanı sıra serin hava da yaşandığı için tahmin edilmesi güç bir yarış olacağa benziyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

Uzun düzlüklerin lastikler üzerinde serinletici etkisi olabiliyor ve bir ölçüde Çin’e benzer şekilde ön lastiklerde kilitlenme riskine yol açabiliyor. Sokak pistlerinde hep görüldüğü gibi yüzey, özellikle de hafta sonunun başlangıcında ‘ham’ ve kaygan olma eğilimi gösteriyor. Tutuş da beyaz çizgiler ve yüzey değişikliklerinden etkilenebiliyor. Aşınma ise düzgün yüzeyde genellikle az oluyor.

 

 

 

 

 

Pirelli, Çin’deki son turda olduğu gibi Bakü’ye de lastik gamının ortasında yer alan C2 sert, C3 orta ve C4 yumuşak hamurları getiriyor.