Amerikalı otomobil üreticisi Cadillac 2025 yılına kadar Çin’de tam 200 adet yeni bayi açacağını açıkladı.

Dünyanın en büyük otomobil pazarlarından biri olan Çin’deki kullanım oranını arttırmak isteyen marka, bu pazara uygun olan modellerini de bir taraftan tanıtıyor.

Auto News’un haberine göre Cadillac, Çin’de 302 adet olan bayi sayısını 2025 yılına kadar 500’e çıkartmayı hedefliyor. Bu sayede marka büyümesine devam etmiş olacak. New York Otomobil Fuarı’nda konuşan Cadillac Başlanı Steve Carlisle Çinli müşterilerine Alman markalar için alternatif oluşturacaklarını belirtti. Çin otomotiv pazarının günden güne gelişmesi ve dünyanın en büyük pazarlarından biri olması da bu yatırımı destekliyor.

 

 

 

 

 

 

 

Cadillac markası Çin pazarında yer aldığı yıllar içinde 6 yıl boyunca çift haneli rakamlarda büyüme gerçekleştirdi. Amerikan firmanın Çin pazarındaki kullanıcı profiline baktığınızda ise yaş ortalamasının 32 olduğunu fark ediyorsunuz. Marka yeni modellerle birlikte genç kullanıcıları da etkilemeyi ve kullanıcı yaşını aşağıya çekmeyi planlıyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

Cadillac’ın yeni XT5 Crossover ve CT5 sedan modelleri bu yıl içinde Çin pazarında satışa sunulacak. 2017 yılında Cadillac Çin pazarında en çok satan Amerikan üretici olmuştu ve toplamda 205 bin adet otomobil satmıştı.