Peugeot 208,2008 ve DS3 Crossback’in elektrikli versiyonları geliyor

PSA, 2023’e kadar yedi PHEV ve dört EV planlıyor.

PSA Grubu’nun elektrifikasyon adımları 2019’da gelecek tamamen elektrikli iki araç ile devam edecek. EV ikilisi sıfırdan üretilmeyecek, Peugeot 208 ve DS 3 Crossback’i temel alacak.

Şirket yöneticileri, otomobil üreticisinin planlarını bu hafta başlarında yatırımcılara açıkladı ve Automotive News tarafından yapılan haberle dikkatimizi çeken bu bilgiler ilk olarak Evercore ISI tarafından paylaşıldı. Raporda, Peugeot’nun yeni jenerasyon 208’i 2019 Eylül’ünde tanıtacağı ve otomobilin elektrikli versiyonunun 300 kilometre menzile sahip olacağı bildirildi.

Bunun birkaç ay öncesinde de PSA’nın lüks markası DS, bataryalı DS3 Crossback’i tanıtacak. Bu otomobil, önümüzdeki birkaç yıl için planlanan birçok elektrikli DS aracının ilki olacak. Nihayet 2020 senesine gelindiğinde ise Peugeot aracılığı ile PSA’nın üçüncü yeni tamamen elektrikli modeli tanıtılacak. Bu model, 2008’in EV versiyonu olacak.

Bu arada otomobil firması, aynı EMP2 platformunu temel alan üç PHEV SUV (DS 7 Crossback, Peugeot 5008 ve Citroen C5 Aircross) ile plug-in hibrit otomobil serisi üzerindeki çalışmalarını da sürdürecek. Toplam olarak, PSA’nın “Push to Pass” adlı iş planı çerçevesinde, 2023 yılına kadar en az yedi PHEV ve dört saf EV üretilecek.

PSA’nın şu anki elektrikli otomobil serisi arasında Mitsubishi iMiEV tabanlı Citroen C Zero ve Peugeot iOn ve Peugeot Partner ile Citroen Berlingo’nun elektrikli versiyonları yer alıyor.

 

 

 

 

DS Ürün ve Geliştirme Müdürü Eric Apode, “DS, elektrikli araç işine giriyor” dedi. “2025 yılına kadar satılan DS araçlarının üçte birinden fazlası hibrit ya da tamamen elektrikli olacak. Performans modelleri hibrit versiyonlar tarafından sağlanacak ve serinin ilk üyesi 300 beygir gücüne ve 60 kilometre elektrikli menzile sahip hibrit motorlu DS 7 Crossback E-Tense olacak.” dedi.

 

Kaynak: Automotive News