Yeni Mercedes-Benz GLE Hakkında Bilmek İsteyecekleriniz Burada!

2020 Mercedes-Benz GLE, hafif melez teknoloji ve yedi kişilik koltuk, SUV araçlar arasında belki de en yumuşak sürüş keyfini yaşatmayı vaat ediyor.

2020 Mercedes-Benz GLE, hafif melez teknoloji ve yedi kişilik koltuklar

Yeni Mercedes-Benz GLE, MBUX Eğlence Sistemi ve Yeni Süspansiyon Teknolojileri ile konforu en üst düzeyde size yaşatmayı vaat ediyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yeni süspansiyon teknolojileri ve MBUX bilgi-eğlence sistemi Mercedes ‘in yeni GLE Modelinde daha kolay ve daha iyi sürüş yapabilmesini sağlıyor. Mercedes-Benz, yirmi yıl önce ilk M-Serisi’ni piyasaya sürdüğünde, lüks SUV’ların bu denli yüksek başarısını kim tahmin edebilir diki? Orta Ölçekli SUV modelleri arasına M Paketi yerine yeniden adlandırılan GLE Serisi, Premium SUV’lar işin bir dönüm noktası oldu.

 

 

 

 

 

 

 

2020 model yılı için Mercedes lüks orta ölçekli pazardaki yerini iyice sağlamlaştırıyor. Yeni Mercedes-Benz GLE 2020 Modelden bahsediyoruz!

Mercedes-Benz’in bu hafta Paris Motor Show’un ilk gösterimi öncesinde resmen açıkladığı SUV segmentinde, yeni GLE-Class ile tanışalım! ABD satışlarında  GLE350, GLE350 4Matic ve GLE450 4Matic birde bunlara AMG varyantı eklenecek.

 

 

 

 

 

 

 

GLE350, 2.0 litrelik turbo şarjlı I4 motorunu kullanıyor. 255 HP ve 370 nm tork üretiyor. Arka ve dört tekerlekten çekişli versiyonların her iki modelde de Mercedes ‘9G-Tronic 9 vitesli otomatik şanzımanı kullanacak. Sıfırdan 100 km’ye sırasıyla 7.0sn , 7.1 sn’de ulaşıyor.

 

 

 

 

 

 

 

GLE450 4Matic’e bakarsak; Mercedes ‘hafif melez EQ Boost teknolojisi ile 3.0 litrelik turbo şarjlı I6 motoru kullanıyor. Bu aslında yeni CLS450’de kullanılanla aynı motor. 362 beygir 500 nm tork üretiyor. EQ Boost marş motoru sayesinde 21 beygir ilave güç üretiliyor. Mercedes GLE 450 için Sıfırdan 100 km’ye çıkış süresi ise 5.5 saniye…

48 Volt Air Süspansiyon!

GLE, E-Aktif Gövde Kontrolü adı verilen ve her tekerleğin yay ve esneme  kuvvetlerinin bireysel kontrolünü sağlayan; yeni 48 volt hava süspansiyonu ile piyasaya sürülüyor.

Mercedes, resmi basın açıklamasında, bu teknolojinin “havalı süspansiyon kuvvetlerini kaplayan ve lineer ve yanal hızlanma sırasında veya düzensiz yollarda araç sürerken aktif olarak destek ve sönümleyen dinamik kuvvetler üreteceğini” söylüyor.

Başka bir deyişle yeni GLE düzgün ve istikrarlı – rahat bir sürüş vaat ediyor

 

 

 

 

 

 

 

Off-Road Severler için Serbest Sürüş Modu

Dahası da var. Yeni Mercedes-Benz GLE Serisi off-road severlere yardımcı olmak için “Serbest Sürüş Modu” dediği bir özellik ile yüklü olarak geliyor.

GLE’nin kumda veya belki de karda sıkışıp kalması durumunda, “süspansiyon seviyesi birkaç kez hızlı ve otomatik olarak kaldırılıp indirilir, bu da lastiklerin zemin basıncını değiştirir ve böylece çekiş gücünü artırır.” Bir anlamda GLE kendini Serbest Bırakıyor…

 

 

 

 

 

 

 

Mercedes, Yeni GLE’yi en son Distronic adaptif cruise control sistemi, aktif fren asistanı, aktif direksiyon asistanı, kör nokta izleme ve daha fazlası da dahil olmak üzere tam gelişmiş sürücü destek sistemleriyle birlikte sunacak. GLE’nin yeni parti hilesi, aracın yönlendirme, hızlanma ve frenleme görevlerini yerine getirmesine izin veren ve Nissan’ın ProPilot Assist özelliği olan 37 km / s hıza kadar olan Active Stop-and-Ass Assist.

MBUX Eğlence Sistemi

Yeni Teknolojiler devam ediyor. Mercedes Yeni MBUX eğlence sistemi arabirimi ile; 12.3 inçlik bir çift ekranda araçtaki tüm eğlence  ve bilgi sistemleri ile iletişiminizi sağlıyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MBUX, ses kontrolünün yanı sıra dokunma ile kontrol edilebilir ve komutlar doğal konuşmayla belirlenebilir, “Hey Mercedes gibi.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

GLE Dingil açıklığında 3.1 inçlik bir artışla biraz daha uzuyor. Bu doğrudan arka koltuklarda oturan kişiler için 2.7 inçlik fazladan bir açıklık sağlıyor.

Resmi fiyatlandırma ve EPA verileri, gelecek yıl GLE’yi piyasaya sürene kadar mevcut olmayacak. Ancak  en düşük-ortalama ile 50.000 $ civarında  olması bekleniyor.

Cnet
Daimler
Autoblog