Yeni BMW 2 Serisi Gran Coupé 7 Mart İtibariyle yetkili Satıcıları’nda

Yeni BMW 2 Serisi Gran Coupé

7 Mart İtibariyle Borusan Otomotiv Yetkili Satıcıları’nda

Borusan Otomotiv’in Türkiye distribütörü olduğu BMW’nin kompakt segmentteki en yeni temsilcisi Yeni BMW 2 Serisi Gran Coupé 295.500 TL’den başlayan fiyatlarla 7 Mart’ta Borusan Otomotiv Yetkili Satıcıları’nda BMW tutkunlarının beğenisine sunulacak. BMW dinamizmini duygulara hitap eden bir tasarım ile birleştiren, 4 kapılı coupé formu ve sportif sürüş özellikleriyle kendi segmentinde rekabete yeni bir boyut katmaya hazırlanan Yeni BMW 2 Serisi Gran Coupé, 14 Mart itibariyle Türkiye’de yollarla buluşacak. Sportif coupé görünümüne rağmen iç mekânda sunduğu geniş ve fonksiyonel yaşam alanı ve teknolojik özellikleri ile segmentinin en dikkat çekici modellerinden biri olan BMW 2 Serisi Gran Coupé’de 1.5 litre hacminde 3 silindirli dizel ve benzinli motor seçenekleri yer alıyor.

Benzinli ve Dizel EfficientDynamics motor seçenekleri

BMW’nin önden çekişli platformu üzerinde geliştirilen ve sahip olduğu teknolojik yeniliklerin çoğunu Yeni BMW 1 Serisi’nden alan Yeni BMW 2 Serisi Gran Coupé, Türkiye’de biri benzinli diğeri dizel olmak üzere 3 silindirli iki farklı motor seçeneği ile satışa sunulacak. BMW EfficientDynamics ailesinin en son üyesi olan bu verimli motorların ilkini 116 bg güç ve 270 Nm tork üreten BMW 216d Gran Coupé oluşturuyor. BMW 218i Gran Coupé’deki 1.5 litre hacmindeki benzinli motor seçeneği ise 5.2 litreye kadar inen karma yakıt tüketimi ile 140 bg güç ve 220 Nm sunarak 0’dan 100’e 8.7 saniyede ulaşıyor. Tüm motor seçeneklerinde 7 ileri çift kavramalı Steptronic şanzıman standart olarak sunuluyor. Yeni BMW 2 Serisi GranCoupé’nin zirvesini ise M235i xDrive temsil ediyor. BMW M235i xDrive dört tekerlekten çekiş sistemi, mekanik Torsen sınırlı kaydırmalı diferansiyel sistemi, M Sport direksiyon kutusu ve M Sport frenleri ile serinin en güçlü versiyonunu oluşturuyor. 8 ileri Steptronic şanzımanın görev yaptığı bu versiyonda en hızlı kalkışın yapılmasına yardımcı olan Launch Control modu da bulunuyor.

Dinamik Tasarım, Yüksek Güvenlik

Yeni BMW 2 Serisi Gran Coupé’nin öne çıkan özellikleri arasında, dinamik olarak gerilmiş siluet, çerçevesiz kapı camları ve bagaj kapağının ortasına kadar uzanan stop lambaları dikkat çekiyor. Markanın bir simgesi haline gelen far tasarımı ve geniş böbrekleri ile bir BMW olduğunu hissettiren BMW 2 Serisi Gran Coupé, standart olarak sunulan LED farları ile dikkat çekici bir ön yüze sahip. 4,526 milimetre uzunluğundaki BMW 2 Serisi Gran Coupé’nin genişliği 1,800 milimetre yüksekliği ise 1,420 milimetre. Sportif tasarımına rağmen 2.670 milimetrelik dingil mesafesi sayesinde iç mekânda da oldukça geniş bir kullanım alanı sunuyor. Ayrıca 430 litrelik bagaj hacmi de geniş yük eşiği sayesinde eşya yükleme sırasında kolaylık sağlıyor. Arka koltukların yatırılmasıyla bu alan daha da genişletilebiliyor. BMW 2 Serisi Gran Coupé, yüksek çözünürlüğe sahip dijital göstergeleri ve sportif direksiyonu ile iç mekanda sunduğu premium hissini en üst seviyeye çıkarıyor. Yüksek kaliteli malzemeler ve yenilikçi detayların buluştuğu geniş iç mekânda, arkadan aydınlatmalı trim şeritleri de altı farklı renk seçeneği ile yarı saydam efektler oluşturarak iç mekândaki atmosferi değiştirmeye yardımcı oluyor. Yenilikçi sürüş destek sistemlerine de yer verilen BMW 2 Serisi Gran Coupé zengin güvenlik özellikleriyle dikkat çekiyor. 70 ila 210 km / s arasında çalışan Şerit Terk Uyarısı’nın yanı sıra; Şerit Değiştirme Uyarı sistemini de içeren Sürüş Asistanı, arka çarpışma uyarısı ve çapraz trafik uyarısı özelliklerine de sahip.

Kısa Bir Süre İçin Geçerli Olacak First Edition Tasarım Seçenekleri

BMW 2 Serisi Gran Coupé, Türkiye’de ilk etapta First Edition Sport Line, First Edition Luxury Line ve First Edition M Sport tasarım seçenekleri olmak üzere, ayrıca opsiyonel olarak tercih edilebilen Executive donanım paketiyle BMW tutkunlarına sunulacak. İlave olarak, standart olarak sunulan özellikler arasında Sürüş Asistanı, Park Asistanı, Geri Sürüş Asistanı, Panoramik Cam Tavan, Elektrikli ve Hafızalı Sürücü Koltuğu, İç ve Dış Ayna Paketi gibi özellikler yer alacak. Opsiyonel olarak tercih edilebilen Executive pakette ise BMW Live Cockpit Professional, Apple CarPlay, HiFi Ses Sistemi ve Kablosuz Şarj Sistemi gibi donanımlar satın alınabilecek.