Volkswagen, Microsoft ile otomatikleştirilmiş araçlarını geliştirmek için işbirliği yapıyor!

Microsoft kendi kendine sürüş teknolojilerini daha da geliştirmek isteyen Volkswagen’e Bulut Sistemleri konusunda destek olacak…

Microsoft, Volkswagen Group’un otonom sürüş sistemlerinin gelişimini hızlandırmak için Microsoft’tan yardım istediğini duyurdu. Volkswagen Group ile özellikle bağlantılı araçları konusunda son bir kaç yıldır devam eden bir işbirliği zaten vardı. Görünen o ki bu otonom araçlar içinde genişletilmiş oluyor.

Buradaki ana fikir, Volkswagen’in Otomatik Sürüş Platformu (ADP) adını verdiği şeyi oluşturmak için otonom sistemlerdeki uzmanlığını Microsoft’un Azure bulut bilişimiyle birleştirecek olması…

Rakip otomobil üreticileri gibi VW’nin de sürüş paylaşımından mikro mobiliteye, hatta kısa süreli kiralamalar gibi “Dijital Mobilite” başlığı altında büyük planları var. Bunu yapabilmesi içinde hem bağlantılı araçlarda hem de otonom araçlarda sahip olduğu teknolojiyi geliştirmesi gerekiyor.

Bu nedenle özellikle Car.Software adı altında VW.OS işletim sistemini geçen yıldan beri geliştiriyor. Bununla birlikte otonom sürüşte kat edilmesi gereken uzunca bir yol var.

Kabul etmek gerekir ki, kendi kendine sürüş teknolojisini yani otonom teknolojisini geliştirmek, büyük miktarda veriyi hızlıca yönetmeyi gerektiriyor. Bu nedenle Volkswagen hesaplama, yapay zeka ve veri yetenekleri için Microsoft’a güveneceğini açıklamış oldu.

[ADP ortaklığı] geliştirme döngülerini aylardan haftalara indirmeye yardımcı olacağı bu nedenle söyleniyor.

Geriye dönüp baktığımızda Volkswagen, kısa süre önce teknoloji şirketinin otonom, bağlantılı ve hatta bilgi-eğlence sistemleri geliştirmek için yardıma ihtiyaç duyduklarını fark eden ve bunun için girişimlerde bulunan diğer otomobil üreticilerinin listesine katılmış oldu. Microsoft ile bu konuda işbirliği yapan GM ve Cruise gibi üreticiler de var.

Ford ise kısa bir süre önce Google ile 2023’e kadar Android Auto konusunda işbirliği yaptı. Rakipler de boş durmuyor.