Volkswagen, 2020’de başlatacağı elektriklenme akımını Frankfurt Otomobil Fuarı’nda sergileyeceği I.D. Crozz II konseptiyle canlı tutacak. Şık ve kompakt crossover daha önce tanıtılan I.D. Crozz’u temel alıyor fakat Almanya’daki etkinlik için kırmızı gövde rengi ve gümüş tavanından oluşan bir kostüm giyecek.

 

 

 

 

Volkswagen CEO’su Herbert Diess, konsept için “Hedefimiz modern teknolojiyi birçok insana ulaştırmak. Şu açık ki geleceğin Golf’ü, halkın otomobili olmalı.” dedi.

Crozz II, estetik açıdan orijinal konseptin yeniden yorumlanmış versiyonu. Volkswagen, artık çok daha temiz çizgilere sahip ön farlarla donattığı aracın tavanında kullandığı gümüş gri rengi, C sütunu vasıtasıyla profile katmayı başarmış.

 

 

 

 

lektronik olarak kontrol edilebilen amortisörler ve yeni çoklu bağlantılı arka süspansiyon düzeni kullanan yerden yüksek model, Volkswagen’in söylediğine göre Golf GTI kadar keskin bir yol tutuş karakteristiğine sahip olacak.

Volkswagen’in üretime sokacağı ilk I.D. modeli 5 kapılı, elektrikli hatchback olacak ve bu otomobil 2020’de piyasaya giriş yapacak. Daha sonra 2022’de, I.D. Buzz minibüs konseptinin üretim versiyonu gelecek. Yelpazenin üçüncü modeli muhtemelen Crozz II’den izler taşıyacak.

Kaynak: Volkswagen

VW I.D. Crozz II konsepti