UZUN MOTOSİKLET YOLCULUKLARI İÇİN BAKIM ZAMANI

Yaz ayları ile birlikte uzun motosiklet sürüşleri ve keyif veren yolculukların zamanı geldi. İki teker kullanıcılarına en kaliteli ürünleri sunan Motul, motosiklet, sürücü ve ekipman bakımı için geliştirdiği Mc Care serisi ile bu yolculukların vazgeçilmezi olmuş durumda.

Motul uzmanları, 27 adet kapsamlı üründen oluşan ‘Motul Mc Care’ serisini motosiklet, sürücü ve ekipman bakımı için özel olarak geliştirdi. Sadece estetik açıdan motosikletlerin iyi görünmesi için değil aynı zamanda güvenlik unsurları için de Mc Care serisinde bir çok ürün bulunuyor. Motul, temizlik ürünleri serisi, zincirlerden hava filtrelerine ve mekanik parçalara kadar bakım yapıyor ve motosikletinizin daha uzun ömürlü olmasını sağlıyor.

Motosiklet Bakımında İzlenmesi Gereken Yollar

Uzun bir yolculuğa çıkmadan önce motosikletlerin periyodik bakımlarının yapıldığından ve mevsime göre motosiklet üreticisinin tavsiyesine uygun doğru madeni yağ kullandığından emin olunmalı. Frenler gibi hayati öneme sahip parçaların bakımı yolculuk öncesi mutlaka yapılmalı. Fren balataları ve kaliperlerin Motul P2 Brake Clean ürünü ile düzenli olarak temizlenmesi gerekir. En az 300 kilometrede bir olmak kaydıyla motosikletlerin zincirlerinin temizlenmesi tavsiye edilir. Bunun için Motul Mc Care ürünlerinden C serisi bu konuda doğru çözüm üretmek konusunda uzmandır. Ayrıca dış bakım için Mc Care E serisi ürünlerini, ekipman bakımı için M serisi ürünlerini, mekanik parça bakımı için P serisi ürünlerini, yağ filtresi bakımı için A serisi ürünlerini güvenle tercih edebilirsiniz.

Mc Care, Motosikletinizin Tüm İhtiyaçlarını Karşılar

Güvenlik kadar estetiğe önem veren kullanıcılar için Mc Care serisinde temizlik ve parlaklık sağlayan ürünler yer alıyor. Motosikletlerin metal aksamlarını Motul E1 Wash&Wax uygulamasına emanet edebilirsiniz. Son olarak; tüm metal yüzeylere ince bir film tabakası oluşturacak şekilde Motul P4 E.Z. Lube ürünü püskürtülmelidir. Bu ürün metal yüzeyleri tüm hava koşullarından korur.

Kask içi ve dışının temizliğinin yanı sıra, deri kıyafetlerinizin bakımı için de Motul Mc Care serisi ürünleri tercih edebilirsiniz. Ekipmanların temizliği, sürüş rahatlığınızı artırarak güvenli yolculuğunuza fayda sağlar. Kötü koku ve bakterilerden arınmış bir kask keyifli bir yolculuğun olmazsa olmazıdır.

Hava filtresinin düzenli bakımının gerçekleştirilmesi, filtrenin verimliliğini artırır ve motorun ömrünü uzatır. Motul, tüm köpük hava filtrelerinin temizlenmesi, yağlanması ve korunması için özel olarak formüle edilmiş A serisi üç adet ürünün kullanılmasını önermektedir.

Uzun yolculuklarda istenmeyen patlamış lastik sorununu gidermek için motosiklet çantanızda mutlaka P3 Tyre Repair ürününü bulundurmayı ihmal etmeyin.