Toyota’dan hibrit bir pick-up geliyor

Firma, bu doğrultuda yeni bir pick-up platformu geliştirdiğini de doğruladı.

Toyota’nın pazarlama bölümü yönetici yardımcısı Ed Laukes, Japon üreticinin Amerikan pazarına bir hibrit pick-up sürmeyi planladığını duyurdu. Automotive News’a konuşan Laukes, markanın portföyüne böyle bir eklentinin iyi olacağını düşünüyor.

“Hibrit pick-up’ın gelmemesi için herhangi bir neden göremiyorum. Bu hamle markanın limitlerini yükseltebilir.”

 

 

 

 

Tabii ki şu aşamada bu sadece bir söylenti fakat Japon üreticinin hibrit “know-how”ı oldukça yüksek ve bunun yeni bir segmente uyarlanması makul duruyor. Ford’un hibrit F-150 ile 2020’de pazara girişi göz önüne alındığında Toyota’dan yeşil ışık gelmesi mümkün.

Laukes, röportaj sırasında markanın mühendislerinin pick-up modelleri için yeni bir platform geliştirdiğini ve bu altyapı mimarisinin yeni nesil 4Runner, Seuqoia ve Tundra modellerinde görüleceğini belirtti.

“Şu anda bu yönde bir çalışma var. Dürüst olalım rekabet giderek zorlaşıyor, Ford Ranger gibi modeller geri dönüyor. Bunlara cevap verebilmeliyiz, bunun için de güncellemeler üzerinde çalışmalıyız. Yeni Tacoma tamamen baştan tasarlandı. Ancak 4Runner, Sequoia, Tundra… onlar üzerindeki çalışmalar sürüyor.”

Toyota, pick-up ve SUV segmentlerinin gelişeceğine inanıyor ve bu yüzden bu alandaki model sayılarını arttıracağını söylüyor.

“Segmentin büyüme kapasitesi hâlâ mevcut, özellikle Y kuşağında bu trend hakim. Bu yüzden hazırlıklı olmalıyız.”

Kaynak: Automotive News