Toyota’nın, seri üretim modellerinin temelleri üzerine geliştireceği GR sportif model ailesi bu ay yeni bir konseptle genişleyecek. İki kişilik bir otomobil olan GR HV Sports konsepti, targa tavana ve hibrit bir güç ünitesine sahip. Ayrıca dışarıdan bakıldığında tasarımının TS050 Hybrid yarış aracını hatırlattığı da söylenebilir. Bu benzerliğin en bariz olduğu yerse burun kısmı. LED farların iç deseninde iki yatay şeridin üç dikey üniteyle birleştiği görülebiliyor. Aynı yarış aracında olduğu gibi.

 

 

Toyota’nın verdiği bilgiye göre arkada yer alan spoiler ve jant tasarımları da TS050’yi taklit ediyor. Yandan bakıldığında bu konseptin büyük oranda GT86’yı temel aldığı söylenebilir. Elden geçirilmiş ön ve arka bölümlerle targa tavansa büyük farklılıklar. Bu arada, Toyota’nın birkaç yıl önce üzeri açılabilen bir GT86 fikriyle oynadığını ve bu nedenle FT-86 konseptini tanıttığını hatırlatalım.

Mat siyah rengiyle etkileyici bir duruş sergileyen otomobilin ek hava çıkışlarına sahip kaputu, hibrit güç ünitesinin içten yanmalı motorunu soğutmak için kullanılıyor. Bu arada motorun da TS050’den gelen mühendislik birikimiyle geliştirilmesi sürpriz olmayacaktır. Mühendisler pilleri aracın arkasına alarak ağırlık dengesini sağlamış ve daha zevkli bir sürüş elde etmiş.

Otomobili çalıştırmak için vites kolu üzerinde yer alan düğmeye basmak gerekiyor. Araç otomatik şanzımanlı olarak üretilmiş olsa da sürücü isterse 6 ileri vitesli manuel modda da sürüş yapabiliyor.

Kaynak: Toyota