Sizi Yolda Bırakmayacak 10 SUV

Macera tutkunlarının en büyük hobilerinden biri de doğa sporuna çıkmaktır. Bunu yapmadan önce ise engebeli arazide rahat edebilecek bir araç olmazsa olmazlar arasındadır. Biz de macera severler için araziye özel en muhteşem araçları inceleyip teknik özellikleriyle anlattık. Karda kışta sizi yolda bırakmayacak SUV’ler ile seyahatlerinize tam gaz devam edebilirsiniz. Zorlu hava koşullarında bile dilediğiniz ülkeye, dilediğiniz şehre gönül rahatlığı ile ulaşabilirsiniz. Şimdi gelin en iyi SUV ‘ler hangileri hep birlikte göz atalım.

Land Rover Defender

Listenin en başında Discovery Sport ve Discovery modelleri ile efsaneleşmiş araba markası, Land Rover var. Land Rover’ın tamamen yenilenen Defender, görkemli değişimi ile araba meraklılarını heyecanlandırdı. Tasarımı ve en son teknolojik donanımı ile kullanıcılarına sunulan Defender, arazide ilerleyebilmek için çok şaşırtıcı özellikler sunuyor. Kısa ve uzun kasa versiyonları ile dikkati çeken Defender, kapsamlı aksesuar genişliği ve kişiselleştirme seçenekleri araziye en uygun araç olarak öne çıkıyor.

Land Rover Defender Temel Özellikler 

Araziye en uygun olarak gördüğümüz yeni Land Rover Defender’ı anlatmaya temel özelliklerinden başlamak gerekir. 90 ve 110 olarak adlandırılan iki farklı karoser uzunluğunda planlanan yeni Defender, ilk olarak 110 adındaki 5 kapılı versiyonuyla Türkiye’de yollara çıktı. Araçta 240 HP güç üreten D240 2.0 litrelik dizel motorla birlikte, S, SE, HSE ve First Edition olmak üzere 4 farklı donanım seçeneği sunuluyor. Ayrıca modellerin hepsinde çift kavramalı otomatik şanzıman ve 4×4 aktarma sistemi standart olarak yer alıyor. Arabanın Explorer Pack, Adventure Pack, Urban Pack ve Country Pack şeklinde sunulan dört ayrı paketi var.

BMW iX

BMW’nin SUV segmentindeki araçlarından en fazla göze çarpan BMW iX, araziye çıkabilecek en güçlü arabalardan biri olarak göze çarpıyor. xDrive aktarmalar, şimdilerde elektrikli güç üretiminin zemine aktarılmasında görev alıyor. 2022 yılı itibarıyla ülkemizde satışa çıkan bu arabanın tek 4×4 BMW SAV modeli, yüzde 100 elektrikli olarak sunuldu. BMW, iX modeli ile elektrikli modellerde adeta devrim yaptı. Çevre dostu materyallerden üretilen iç mekan özellikleri haricinde 326 HP’lik motor gücüyle 6.1 saniyede 0-100 km/s hızlanmasını tamamlayabiliyor. Şunu da belirtmek de fayda var; eğer böyle bir araba ile tatile çıkarsanız konakladığınız otelin prizinden şarj etme imkanınız oluyor.

BMW iX Temel Özellikleri

Yeni BMW iX xDrive40’ın ön ve arka akslarında yer alan elektrik motorları 326 beygir güç ve 630 Nm tork üretebiliyor. Arabanın 0’dan 100 km/s hıza çıkması 6,1 saniye kadar sürüyor. 71 kWsa net batarya kapasitesine sahip olan elektrikli SUV’un sürüş menzili ise WLTP normlarına göre 425 kilometre.

Hızlı şarj desteği 150 kW’a kadar çıkıyor. BMW iX xDrive40’ı ev dışı hızlı şarj istasyonlarında yüzde 10’dan yüzde 80 doluluk seviyesine çıkarmak yalnızca yarım saat sürüyor. Evde ise BMW Wallbox’ı kullanarak 11 kW’a kadar şarj edebilirsiniz. Ayrıca yüzde 100 doluluk seviyesine 8 saatten kısa sürede ulaştırabilirsiniz.

Yeni BMW iX xDrive40’ın standart donanımları arasında şunlar yer alıyor:  
  • BMW Laserlight Farlar
  • Dört Bölgeli Otomatik Klima
  • Sky Lounge Panorama Cam Tavan
  • BMW Live Cockpit Professional
  • Akıllı Telefon Arayüzü
  • Kablosuz Şarj/Bağlantı Sistemi
  • Clear&Bold iç mekân uygulamaları
  •  Çok Fonksiyonlu Ön Koltuklar
  • Park Asistanı Plus
  • Sürüş Asistanı Professional
  • BMW Iconic Sounds Electric

Elektrikli SUV’un şu anlık sadece xDrive40 versiyonu mevcut. Markadan yapılan açıklamaya göre, xDrive50 versiyonu bu yıl içinde satışa çıkacak.

Audi Q7

Audi’nin en gösterişli SUV modeli Q7, yeni versiyonunda da mevcut tasarımını koruyor. 5 metreyi aşan uzunluğu ve 7 kişilik oturma kapasitesi sunan araç, göz dolduruyor. Quattro adındaki 4 tekerlekten çekiş sistemi ile yolların yeni efsanesi haline geleceği kesin. Ayrıca yüksekliği ayarlanabilen adaptif süspansiyonları ile de her koşula uyum sağlıyor. Güçlü motor, yollarda yüksek hızlara çıkmayı sağlıyor. Ayrıca yol şartları zorlaştığında araç bile adeta bir tank haline geliyor. Audi Q7’nin açılır cam tavanı ve ısıtmalı deri koltukları kış şartlarında konforlu bir sürüş deneyimi sunuyor. Çekiş sistemi yol şartlarına göre değişiyor ve bu dokunmatik ekran üzerinden yönetebiliyor. Audi Q7’de 286 HP’lik 3.0 TDI (dizel) motor sunuluyor. Eğer bu model sizin için çok gösterişli geldiyse Q5’i de inceleyebilirsiniz. Audi’nin A4 ve A6’nın allroad versiyonlarının da araziye uygun olarak öne çıktığını hatırlatmakta fayda var.

Audi Q7 Temel Özellikleri

Q7 teknik bakımdan muadilleri arasından sıyrılarak ön plana çıkmayı başarıyor. Bu model quattro çekiş sistemi sayesinde sürekli sürüş dinamizmi ve üstün çekiş gücü sağlıyor. Dolayısıyla motor performansı ile göz dolduruyor. Araba sürüş tarzınıza göre ayarlamaya müsait. Ek olarak 8 vitesli Tiptronic ve Audi Drive Select sistemine sahip. Ayrıca opsiyonel dört teker direksiyon sistemi ile virajları oldukça rahat almanıza yardımcı oluyor. Kusursuz tasarım sahip model, yolu eşit dağılımlı ve parlak bir şekilde aydınlatan ışıklara sahiptir. Bu model karmaşık görünen teknolojiyi çok daha kolay hale getiriyor. Ayrıca MMI Touch fonksiyonlu MMI navigasyon plus’a ek olarak 8,3 inç gösterge yüzeyine de sahiptir.

Q7, sürüşü daha keyifli ve kolay hale getirme amacıyla tasarlandı. Ayrıca Q7, teknolojiyi ve konforu harmanlayarak deneyimlemeyi sevenlere mükemmel bir seçenek olarak öne çıkıyor.  Arabaların güncel fiyatlarına ise kurumsal sitelerinden ulaşabilirsiniz. Şimdiden keyifli sürüşler dileriz.

Volvo XC90

Elbette Volvo’nun kalitesi tartışılmaz. Yıllardan beri süregelen Volvo sağlamlığı açık ara diğer otomobillerden katbekat üstündür. 15 yılın ardından XC90 model otomobili ile adeta yeni bir kimlik kazanıyor. Güvenlik ekipmanlarının profesyonelliğinin yanı sıra, sıra dışı ses sistemi seçenekleri ve kristal vites topuzu ile de göz dolduruyor. Genellikle çocuklu aileler tarafından tercih edilen Volvo XC90 rahatlıkla sığabileceğiniz geniş bir iç hacme sahip. Yaklaşık 7 kişinin seyahat edebileceği şekilde tasarlanmıştır.

Alfa Romeo Stelvio

SUV söz konusu olunca Alfa Romeo’da bu sınıfta adından söz ettiriyor. Nitekim Alfa Romeo’nun hızına ve gücüne yaraşan bir SUV müşteriler ile buluştu. Özellikle Avrupa seyahatlerinizde Stelvio ile konforlu hissedeceğinize eminiz. İtalyan markası olmasından kaynaklandığını düşünüyoruz. Alfa Romeo Stelvio’da, Ferrari motorunun kullanıldığı biliniyor. Diğer demirbaş parçalarda ise genellikle Fiat ve Chrysler-Jeep ürünleri tercih ediliyor. 2.0 litrelik turbo benzinli motoru ile SUV pazarında fark yaratmayı başarıyor.

Audi Q8

Audi Q7 ile yetinmeyip, daha güçlü ve daha dinamik bir araç arıyorsanız sizi Audi Q8 ile tanıştıralım. Coupe forma sahip arka tasarım Audi’nin quattro’suna adeta bir gönderme yapıyor. Bunun yanı sıra cam çerçevesiz kapıları ise sportif otomobillere atıfta bulunuyor. Metalik dragon turuncu rengi ile oldukça çekici görünen Audi Q8, standart donanımında bulunan 21 inçlik jantları ile de benzersiz bir sürüş deneyimi yaşatıyor. 50 TDI quattro seçeneği ile satışa sunulan Audi Q8’i dilerseniz 340 HP’lik benzinli ya da 600 HP’lik RS Q8 olarak da sipariş edebilirsiniz.

Lexus RX 300

Türkiye’de satışa sunulan en lüks Lexus hangisi diye sorarsanız size cevabımız RX olacaktır. Uzun yıllar boyunca dört teker çekiş gücü üzerine yoğunlaşılan çalışmalar sonucu RX 300 ortaya çıkıyor. İç dizaynı Yamaha ile benzerlik taşıyan Lexus RX 300 ahşap kaplama detayları ile dikkat çekiyor. Karda kışta sizi yolda bırakmayacak en iyi 10 SUV listemizde yer alıyor. Bunun yanı sıra dünyada arge çalışmalarına en fazla bütçe ayıran bir firması. Mark Levinson imzalı müzik sistemi sayesinde uzun soluklu yolculuklar sizleri bekliyor. Aracın içerisinde bulunan kablosuz sistem sayesinde telefonunuzu da şarj edebilirsiniz.

Bentley Bentayga

Volkswagen Group bünyesinde yer alan Bentley Bentayga, hem güçlü hem de lüks bir SUV. Continental GT modellerini baz alarak 4×4 tecrübesini epey geliştirmiş görünüyor. Satışa sunulduğu günden bu yana hep bir ilgi odağı olmayı başarıyor. Başlarda dizel olarak kullanılan otomobil artık günümüzde Hybrid seçeneği ile tercih ediliyor. Ayrıca Bentayga Speed versiyonu ile SUV’ler arasında lüks ve hız sınırını epey zorluyor. Hal böyle olunca piyasada satışa sunulan en pahalı SUV’lerden biri oluyor.

Jeep Wrangler Rubicon

Karda kışta sizi yolda bırakmayacak en iyi 10 SUV listemizde araziye için biçilmiş kaftan Jeep Wrangler Rubicon. 2020 yılında geçirdiği değişim ile dış görünüşüne farklılık kazandırıyor. Özellikle de aracın motorunda büyük bir değişim yaşanıyor. 2.8 litrelik dizel yerine bu değişim sonucu 2.0 litrelik benzinli motor kullanılmaya başlıyor. 272 HP’lik kapasite içe Jeep Wrangler Rubicon’u adeta bir kaplana dönüştürüyor. 8 kademeli otomatik şanzımanı ile Jeep farkını ortaya koyuyor. 4 kapıya sahip Wrangler çıkartılabilen tavanı, yükseltme kitleri, snorkel gibi aksesuarları bir araya gelince kışa karşı gardını alıyor. Her ne kadar şehir içerisinde performansını çok fazla hissedemeseniz de karlı yollarda en büyük yardımcınız Jeep Wrangler Rubicon oluyor.

Volkswagen Touareg

Her bütçeye uygun bir SUV elbette var. O seçeneklerden biri ise Volkswagen Touareg. Elbette Alman sağlamlığını her bölümünde ayrı bir hissettiğimiz aracın güvenirliği de tartışmasız üst seviyede. Arazi canavarı olarak nitelendirebileceğimiz Volkswagen Touareg karda kışta sizi yolda bırakmayacak en iyi 10 SUV listemizde yerini alıyor. Hem şehir hayatına hem de zorlu dağ koşullarına kolaylıkla uyum sağlayan bir araç. Sanki sizin ihtiyaçlarınıza kulak veriyormuş gibi hissedeceksiniz. Diğer rakiplerine göre kaliteyi daha uygun fiyatlara sunan bir model. İç dizaynı ve dış görünüşü ile modernizmin yansıması. Uzun yıllar boyunca güvenle arkanızı yaslayabileceğiniz bir araba markası olan Volkswagen’i kullananlar gerçekten farklı bir deneyim yaşıyor. Uzun lafın kısası Volkswagen otomobillere bir kez binen o keyfi sonsuza kadar yaşamak istiyor.