Renault İtalya’dan Puan Çıkarmayı Başardı

Renault Sport Formula 1 Takımı, Carlos Sainz’in 8’inci sırada tamamladığı İtalya Grand Prix’sinde yeniden puan sıralamasına girdi.

7’inci sırada başladığı yarışı 8’inci sırada tamamlayan Carlos Sainz “Genel olarak güzel bir yarıştı, zorlu geçeceğini tahmin ettiğimiz bu yarışı dört puanla tamamladığımız için mutluyuz. Hızlıydık, ancak geçiş çizgilerinde biraz zaman kaybettiğimiz için birkaç sıra geriledik. Belçika’dan bu yana iyi bir ilerleme kaydettik ve araç içinde kendimi çok daha iyi hissediyorum. Şimdi daha iyi bir performans göstereceğimizi umduğumuz Singapur yarışını bekliyoruz.” dedi.

20’inci sırada başladığı yarışı 13’üncü sırada tamamlayan Nico Hülkenberg “Geriden başlamak her zaman zordur, ancak bugünkü sonuçtan mutluyum. Erken molanın ardından uzun süre yumuşak lastikle mücadele ettik ve puan sıralamasına girebilmek için gerçekten çok çabaladık. Bir süre sonra lastik yıpranarak iş göremez hale geldi. Temiz bir yarış çıkardığım ve sonunda damalı bayrağı görebildiğim için mutluyum. Bu yarıştan kendimize dersler çıkarmalı ve Singapur yarışı için kendimizi motive etmeliyiz.” dedi.

Renault Sport Formula 1 Takım Direktörü Cyril Abiteboul “İyisiyle kötüsüyle Monza’da beklediğimiz gibi zorlu bir yarıştı. İyi bir sıralama elde ettik ve özellikle Carlos ile harika bir takım performansı ortaya koyduk. Öte yandan, sıralamada gösterdiğimiz performansın karşılığını yarışta tam olarak alamadık.Güç ağırlıklı bir pistte hızımızı oraya koymaya çalıştık, ama Force India’yı geride bırakamadık. Nico, puan sıralamasına yükselmek için çabaladı, ancak başarılı olamadı. Elimizden gelenin en iyisini yaptık. Önümüzdeki Singapur yarışında daha başarılı olacağımızı umuyoruz.” dedi.