PARK SORUNUNA YENİ NESİL ÇÖZÜM

 Pandemi ile birlikte vale hizmetlerinin durdurulması, sınırlandırılması ya da müşterilerin sağlık sebebi ile hizmeti kullanmayı tercih etmemeleri hali hazırda otopark sorunu yaşayan AVM, otel, hastane ve restoranlarda hizmetin aksamasına sebep olabiliyor. Trafik ve park sorunu yaşanan yerlerde alternatif bir çözüm olarak gündeme gelen TelPark çözümü mobil uygulama üzerinden toplu yaşam alanlarının otoparklarında özel park yerleri yaratıyor. Kolay kullanımı ile dikkat çeken bu yeni nesil park sistemi kişiye özel kullanımla, hijyenik ve güvenli park olanağı sunuyor.

Sensormatic, yeni nesil park sistemi TelPark ile bu dönemde yaşanan soruna yönelik sunduğu çözümle park alanların ortaya çıkmasını sağlıyor. Sensormatic tarafından bir mobil uygulama olarak geliştirilen çözüm, hastane, ofis, site, AVM gibi toplu yaşam alanlarının otoparklarında özel park yerleri yaratıyor.

Kullanıcı dostu

Sistem çalışma şekliyle de kullanıcı dostu olarak tanımlanıyor. Kullanıcılar, TelPark mobil uygulamasını akıllı telefonlarına indirdikten sonra kendilerine en yakın boş park alanını uygulama üzerinden görebiliyor. Bariyer üzerindeki kare kod ile park alanını kendilerine ayırabiliyorlar. Böylelikle mobil uygulama üzerinden bariyer açılıyor. Araç, park alanından ayrıldığında da bariyer otomatik olarak kapanıyor. TelPark’ın bir diğer önemli özelliği de sınırlı park alanlarını verimli kullanmaya olanak tanıması.

Kişiye özel deneyim

Özellikle AVM, zincir veya departmanlı mağaza misafirleri TelPark sayesinde özel park yerlerine hiç beklemeden araçlarını park edebiliyor. Park alanlarından yararlanması istenilen kişinin telefon ya da plaka numarası sisteme kaydediliyor. Sisteme kayıtlı misafir otoparka ulaştığında bariyer otomatik olarak açılıyor. İlgili mağaza yetkilisi de kısa mesajla bilgilendiriliyor. Sensormatic Teknoloji Yönetimi Direktörü Dr.Serdar İnce, uygulamanın bilgilendirme özelliği sayesinde sistemi kullanan kurum yetkililerinin müşterilerini karşılamalarının ya da onlara özel sürprizler hazırlamalarının da mümkün olduğunu dile getiriyor ve “Kişiye özel deneyimle prestij ve pozitif etki yaratılıyor. Geriye dönük raporlama sayesinde ziyaret alışkanlıkları da ölçülebiliyor” diyor.

Farklı kullanım seçenekleri

TelPark’ın mobil uygulama dışında da kullanım seçenekleri var. Dr.Serdar İnce bu seçenekleriyse şöyle anlatıyor: “Mobil uygulama dışında sisteme kaydedilen telefon numaralarından gönderilen SMS ile bariyerler açılabiliyor. Aynı zamanda plaka okuma sistemine entegre edildiğinde, kayıtlı plakaya sahip araç alana geldiğinde kendisine ayrılan park yerindeki bariyer otomatik olarak açılıyor. İhtiyaç duyulduğunda TelPark, görevli personel ya da park yeri sahibi tarafından da kumandayla kontrol edilebiliyor. TelPark kullanıcıları, otopark doluluk oranı, boş park alanları gibi operasyonel bilgilere anlık olarak ulaşabiliyor. Sistem bluetooth, GSM modül ve Wi-Fi bağlantıları ile de çalışıyor.”