Otomotiv Yedek Parça Sektörü 29 Eylül Pazar günü Martaş Otomotiv Ankara Dağıtım Merkezi’nde buluştu. AUTO MARTASHOW/ANADOLU adı ile gerçekleşen etkinlikte otomotiv yedek parça üreticileri ile perakende noktaları bir araya geldi.

2015 yılında Martaş Otomotiv İstanbul Dağıtım Merkezi ve 2017 yılında Martaş Otomotiv İzmir Dağıtım Merkezi’nde gerçekleşen AUTO MARTASHOW etkinlikleri bu yıl da misyonunu devam ettirerek Martaş Otomotiv Ankara Dağıtım Merkezi’nde 29 Eylül Pazar günü otomotiv yedek parça üreticileri ile perakende noktalarını bir araya getirdi.

Türkiye’nin birçok ilinden yedek parça perakende noktaları ile birçok ulusal ve uluslararası yedek parça üreticisini buluşturan AUTO MARTASHOW/ ANADOLU, Türkiye’de otomotiv yedek parça sektörünün Automechanika İstanbul Fuarı’ndan sonraki en büyük organizasyonu olma özelliğini devam ettirdi. AUTO MARTASHOW/ ANADOLU’nun bir parçası olan yedek parça üreticisi firmalar arasında; Bosch, Dayco, Delphi Technologies, Gates Rapro, Metelli, Schaeffler, Supsan, Valeo, Yenmak, ZF, Ayfar Mars, Cavo Otomotiv, Kale Oto Radyatör, Mapa, NGK NTK, NTN SNR, Osram, SKF, Supar, Purflux, SKT, UFİ Filters gibi ulusal ve uluslararası birçok firma yer aldı.

Geçtiğimiz yıl yüzde 25 büyüyen Türkiye otomotiv aftermarket sektörü, 2020’de 6 milyar dolarlık bir hacme ulaşmayı hedeflemektedir. Hızla büyüyen bu sektörün oyuncularından olan AUTO MARTASHOW/ANADOLU katılımcıları, bir yandan ulusal ve uluslararası yedek parça üreticilerinin yetkilileri ile birebir tanışma ve fikir alışverişinde bulunma fırsatı bulurken bir yandan da bu firmaların ürünlerini yakından inceleyip, ayrıntılı bilgi edinme imkânı buldular.