Nissan Formula E Takımı Mexico City’de 10. Sezon açılışına hazırlanıyor

 Nissan Formula E takımı 2023/24 ABB FIA Formula E Dünya Şampiyonası’na hazır.Bu hafta sonu Mexico City E-Prix’sinde gerçekleşecek ilk yarıştaki ekip, takımla ikinci sezonuna giren Sacha Fenestraz ve 5. ve 7. Sezonlar arasında görev yaptıktan sonra Japon ekibine geri dönen İngiliz Oliver Rowland’dan oluşan bir kadroyla yarışacak.

İlk kez 2. Sezonda düzenlenen Mexico City E-Prix, Formula E takviminde yinelenen bir fikstür olarak 2021 hariç her yıl düzenleniyor. Deniz seviyesinden 2.250 metre yükseklikteki pist, hem araç hem de sürücü için benzersiz bir zorluk teşkil ediyor. Daha düşük hava yoğunluğu, deniz seviyesine kıyasla hem sürtünme hem de bastırma kuvvetinde %25’lik bir azalmaya yol açarak burayı serinin en hızlı pistlerinden biri haline getirecek. Sürücülerin, efsanevi Foro Sol Stadyumu’ndaki teknik bölümü de içeren ve yüksek hızlı Peraltada virajına açılan pistte ilerlerken düşük tutunma ve oksijen seviyeleriyle başa çıkmaları gerekecek.

Nissan 2018’de katıldığı ilk yarıştan beri Meksika’da kısa sürede seyircilerin favorisi haline geldi. Bu durum, Nissan Formula E Takımının tutkulu Meksikalı taraftarlar tarafından bir numaralı takım olarak değerlendirildiği, şampiyona tarafından yürütülen yakın tarihli bir marka araştırmasında da vurgulandı.

Nissan, 60 yılı aşkın bir süredir faaliyet gösterdiği Meksika’da zengin bir geçmişe sahip. Japonya dışındaki ilk üretim tesisini 1966 yılında ülkede kurmasından bu yana Nissan, hem yerel hem de yabancı pazarlar için 14 milyon araç ve 15 milyon motor üretti. Mexico City E-Prix, Nissan’ın ülkeyle olan önemli bağını derinleştirmek için bir başka fırsat.

22 ROWLAND Oliver (gbr), Nissan Formula E Team, Nissan e-4ORCE 04, action during the 2023 Valencia Pre-Season Testing prior the 2023-24 ABB FIA Formula E World Championship, on the Circuit de la Comunitat Valenciana Ricardo Tormo from October 24 to 27, 2023 in Valencia, Spain – Photo Julien Delfosse / DPPI

Tommaso Volpe, Nissan Formula E Takımı Genel Müdürü ve Takım Müdürü: “10. Sezona girerken kendimi iyi hissediyorum, geçen yılki ana zayıflıklarımızı gidermek için sezon dışında araca yeni özellikler ve yükseltmeler getirmek için çok çalıştık. Meksika’yı dört gözle bekliyoruz, geçmişte aracımıza uygun bir pist, bu nedenle güçlü bir performans hedefliyoruz. Sezona iyi bir sonuçla başlayabileceğimize inanıyorum.”

10. Sezon, Nissan Formula E Takımı’nın Shell ile 5. Sezonda kurulan ortaklığının devamına sahne oluyor. Bu ortaklık, hem Nissan’ın hem de Shell’in yüksek performanslı, sürdürülebilir mobilite çözümlerine olan bağlılığını teyit ediyor ve elektrikli aktarma organlarının güvenilirliğini, verimliliğini ve performansını artırmayı amaçlayan Shell EV-Plus sıvı teknolojisinin kullanılmaya devam edileceğini gösteriyor. Bu özel şanzıman ve termal sıvılar, Gen3 güç aktarma organları düşünülerek geliştirildi ve ekibin pistte mümkün olan en yüksek performansı elde etmesine yardımcı oluyor. Shell’in Nissan ile ortaklığı aynı zamanda büyüyen Shell Recharge markasını ve dünya çapındaki müşterilere hızlı, güvenilir ve kullanışlı elektrikli araç şarj çözümleri sunma arzusunu vurgulamayı amaçlıyor.

2024 yılında ABB FIA Formula E Şampiyonası Tokyo’da yeni bir lokasyonu ziyaret edecek. Bu yarış Nissan Formula E Takımı’nın serideki ilk ev sahibi yarışı olacak. Pistin üreticinin genel merkezine sadece 24 kilometre uzaklıkta olması nedeniyle etkinlik, griddeki tek Japon üretici olarak Nissan için özellikle önemli olacak. Takvimin başka bir yerinde Formula E, 5. Sezondan bu yana ilk kez Çin’e dönüyor ve Roma’yı Adriyatik kıyısındaki Misano Dünya Pisti Marco Simoncelli ile değiştiriyor.