MULLINER’DEN YENİ CEVİZ KAPLAMA…

Bentley’in özel bölümü Mulliner; klasik ahşap kaplama üzerine, cevizin doğal, otantik güzelliğini sergileyen yeni bir cila uygulaması getirerek, müşterilerine yeni bir lüks iç mekan seçeneği sunuyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

Açık gözenekli Ceviz, Avrupa Cevizi ile Amerikan Cevizini bir araya getiren çok özel bir ağaç türünden elde ediliyor. Bentley’in İngiltere, Crewe’deki merkezinde elle uygulanan cila, büyük gözenekli yapıyı güçlendirerek ahşabın yoğun koyu rengini ortaya çıkarıyor.

Sadece en iyi kalite ceviz kaplamanın seçilmesini sağlamak amacıyla özel olarak yetiştirilen ve Bentley ahşap uzmanlarının düzenli aralıklara ziyaret ettiği bu ağaçlar daha çok Kaliforniya’da bulunuyor. Kaplama, ağaç yumrusunun sadece dıştaki diri odun katmanıyla içteki öz arasında bulunan dokulu bölümünden dikkatle kesiliyor.

 

Ardından açık gözenekli Ceviz kaplama, hepsi toplam 0,1 mm kalınlığında olan, sadece üç ultra ince vernik tabakasıyla boyanıyor. Karşılaştırma yaparsak, Bentley’in parlak, pürüzsüz bir cilaya sahip olan High Gloss (Çok Parlak) vernik kaplaması 0,5 mm kalınlığındadır.

Her katman elle uygulanıyor ve uygulamalar arasında zımparalanarak verniğin, ahşabın doğal oluklarına yapışması sağlanıyor. Sonuçta mumlamaya benzer bir cila ortaya çıkarak, cevizin otantik, doğal rengini ve dokusunu mükemmel şekilde vurguluyor.

 

Bu hassas teknik Bentley müşterilerinin ahşabın dokusunu gerçekten hissetmesini sağlıyor. Açık gözenekli cevizin farklı kesimlerinde renk ve damarların farklılık göstermesi, her kaplamanın da birbirinden biraz farklı olacağı anlamına gelerek, gerçekten de eşsiz bir Bentley iç mekanı sunuyor.

Duyulara hitap eden bu yeni cila, Flying Spur, Bentayga ve Mulsanne modelleri için opsiyonel olarak sunuluyor.

 Mulliner – Tasarımda Eşsiz

Mulliner dünyasında her şey mümkün. Şirketin tek amacı, her bir Bentley müşterisinin ayrı ayrı taleplerini karşılamak.

Zevk sahibi müşteriler, monogramlı döşeme kadar basit bir istekte bulunabilir veya dünyanın en deneyimli karoser ustasının uzmanlığına dayanan daha detaylı bir karoser modifikasyonu isteyebilir.

Mulliner ayrıca en yüksek işçilik standartlarını paylaşan Limited Edition modelleri yaratarak her zaman en üst seviyede lüks sunuyor.