Mitsubishi Eclipse Cross’un çarpışma güvenliği, Japon Yeni Otomobil Değerlendirme Programı JNCAP’te 5 yıldızla en yüksek değerlendirmeyi aldı.

Mitsubishi Motors Corporation (MMC), coupe SUV modeli Eclipse Cross’un JNCAP*1tarafından çarpışma güvenliği performansı için gerçekleştirilen test ve değerlendirmelerinde maksimum derecelendirme olan beş yıldız ve aktif güvenlik performansı için de ASV++*2 derecelendirmesi aldığını duyurdu. Bu değerlendirmeler ile Eclipse Cross, çarpışmalarda yaralanma risklerini azaltma ve diğer güvenlik konularındaki gösterdiği yüksek performans ile dikkatleri çekiyor.

Darbelere karşı güçlendirilmiş RISE gövde yapısına sahip Mitsubishi Eclipse Cross, yüksek düzeyde pasif koruma sunmak amacıyla yedi emniyet kemeri ve yedi hava yastığıyla donatıldı. Bu coupe SUV otomobilin tasarımında dış görünüme önem verilirken ön farlar, tampon ve ön uçtaki diğer parçaların tasarımında özellikle darbe enerjisini emme performansının iyileştirilmesi amaçlandı. Bu özelliklere ek olarak; motor kaputunun içinde yeterince boş alan yaratılarak yayalar için de yüksek düzeyde koruma sağlanıyor. Mitsubishi Eclipse Cross’da bulunan Ön Çarpışma Önleyici (Forward Collision Mitigation – FCM) sistemi ile de yüksek düzeyde aktif güvenlik performansı sağlanıyor.

Eclipse Cross, 2018 JNCAP’ten 5 yıldızın yanı sıra Euro NCAP, Avustralya/Yeni Zelanda ANCAP, ASEAN bölgesinin ASEAN NCAP ve Latin Amerika’nın Latin NCAP programlarından da yüksek değerlendirme notları aldı.

*1 Japon Yeni Otomobil Değerlendirme Programı; Toprak, Altyapı, Ulaştırma ve Tarım Bakanlığı ile Ulusal Otomotiv Güvenliği ve Mağdurlara Yardım Kurumu (NASVA) tarafından yürütülmektedir.

*2 Gelişmiş Güvenlik Aracı (Advanced Safety Vehicle); Toprak, Altyapı, Ulaştırma ve Tarım Bakanlığı’nın tanımına göre.

*3 Güçlendirilmiş Darbe Emici Gövde (Reinforced Impact Safety Evolution – RISE gövde).