Dünyanın en büyük lastik üreticilerinden Michelin, mevsim geçişlerinde sürücülerin aklını karıştıran lastik tercihleri için önerilerde bulundu.

 Mevsim geçişleriyle birlikte araç kullanıcıları uzun araştırmalar yaparak araçları için lastik tercihlerini yapıyor. Aynı ebatta bulunan birbirinden farklı lastikler ise kullanıcılarda kafa karışıklığı yaratan en büyük etkenlerden biri. Dünyanın en büyük lastik üreticilerinden Michelin, kullanıcıların lastik seçimlerini kolaylaştıracak önerilerde bulundu.

Lastik almaya karar vermeden önce bir lastikten ne beklediğinize karar vermelisiniz. Aynı ebatta hem yakıt ekonomisi ve uzun süreli kullanım sunan hem sportif kullanımı destekleyen hem de tüm mevsim koşullarında kullanabileceğiniz farklı lastik modelleri bulunuyor olabilir. Eğer yakıt tüketimi sizin için çok önemliyse, sportif kullanıma uygun lastikler sizin için doğru bir seçenek olmayabilir. Bu durumda düşük yuvarlanma direncine sahip lastiklere yönelmeniz daha doğru olacaktır. Bu noktada PRIMACY 4 lastikleri sizin için iyi bir seçenek olabilir.

Performans beklentisi önemli

Benzer şekilde lastikten beklentiniz üstün viraj kabiliyeti, yüksek hızlarda yol tutuşu veya direksiyon tepkilerinin yola anında iletilmesiyse, düşük yuvarlanma dirençli lastikler bu beklentilerinizi karşılamayabilir. Bu durumda uzun ömürlü performans ve güvenlik için Michelin Primacy 4 lastikleri, daha sportif ve benzersiz sürüş keyfi arıyorsanız da Michelin Pilot Sport 4 lastikleri tercih edebilirsiniz. Primacy 4’ün ürün gamı, 15 inç ile 20 inç arasında ebatlarla 112 model sunmak üzere 19 yeni ebatla genişletilirken, Pilot Sport 4’ün ise bu sezon 16 inç ile 21 inç arasında değişen 138 ebat içeren ürün gamı 13 yeni lastikle tamamlanacak.

Hava koşulları dikkate alınmalı

En iyi lastiği bulmak için kış koşulları ile ne sıklıkta karşılaştığınızı sorgulamak da işinizi kolaylaştıracaktır. 7°C’nin altındaki düşük sıcaklıklar, yoğun yağan yağmur veya kar yağışı gibi kış koşullarıyla hiç karşılaşmıyorsanız tüm yılı yaz lastikleriniz ile geçirebilirsiniz. Fakat nadiren de olsa kış koşullarıyla karşılaşıyorsanız ve mevsim geçişlerinde lastiklerinizi değiştirmek istemiyorsanız, her mevsim kullanılabilen dört mevsim lastikler sizin için daha uygun olacaktır. Bu tür lastikleri seçerken dikkat etmeniz gereken en önemli konu lastiğin kış sertifikasının olup olmamasıdır. 3PMSF isimli kış lastiği sertifikası, bağımsız kuruluşlar tarafından gerçek kış koşullarında test edildikten sonra verilen bir sertifikadır ve lastiğin yanak bölgesinde yer alır.

Dört mevsim lastiklerin sırt deseni kış lastiklerini anımsatır, bu sayede kış koşullarındaki performansları, yaz koşullarındakinden daha iyi olur. Eğer hem yaz hem de kış koşullarında sürüş güvenliği ve performanstan ödün vermek istemiyorsanız, dünyanın ilk ve tek kış lastiği sertifikalı yaz lastiği Michelin CrossClimate+’ı tercih edebilirsiniz. Kış sertifikalı ilk yaz lastiği MICHELIN CrossClimate+ ürün gamı, 14 inç ile 19 inç arasında 78 ebatta, SUV sahipleri için 16 inç ile 20 inç arasında 41 ebatta kullanıcılarla buluşuyor.