Mazda, yeni tasarım teknolojisi sinyalleri verdi

TOKYO – Mazda, bu ayın Tokyo otomobil fuarı olan iki konseptli otomobiller ile drivetrain teknolojisi ve dış tasarımdaki gelecek eğilimlerini sergileyecek.

Salı günü piyasaya sürülen teaser atışlarının önizlemesi yapılan otomobiller, Mazda’nın gelecek nesil Skyactiv-X motoru için üretim planlarını ve yeni bir tasarım dilinin geleceğini gösteriyor.

Yeni nesil ürün konsepti olan ilk otomobil Skyactiv-X motorunu kompakt bir hatchback’e yerleştiriyor ve 2018 veya 2019 yıllarında yeniden tasarlanan Mazda3’ü öngörülebilir.

İkinci nesil tasarım vizyonu olan ikinci tasarım, 2012 yılından beri Mazda tarafından kullanılan Kodo tasarım dilinin cazibeli, şefkatliliğini geliştiren yeni bir tasarım yönünü gösteriyor.

Tasarım konsepti, uzun bir başlık ve kısa arka güverte ile arka tarafı saran sportif bir otomobil. Teaser görüntüsü, mevcut trendin başın öne nası şeklinde, bir coupe tarzı sedan gibi görünen şeyleri tasvir ediyor.

Farlardan kuyruk omzunda dramatik kırışma olur. Bugünün Mazdas’ının yuvarlak kaslı hissiyatından daha alaycı, teknik bir görünüm sergiliyor.

Hatchback konsepti, Mazda’nın Kodo tasarım dilinin gelişimini göstermektedir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mazda, yeni nesil ürün konseptinin markanın “ideal hatchback” i temsil ettiğini söyledi.

Araba, şirketin yeni Skyactiv-X motorunu yeni nesil tasarımla birlikte alıyor.

Skyactiv-X, bir sıkıştırma ateşlemeyi kullanmak için dünyanın ilk ticari benzinli motoru olarak fatura edildi. Güç aktarma organı Ağustos ayında açıklandı ve 31 Mart 2019’da biten şirketin mali yılında pazara girdi.

Bir tasarım konsepti teaser, uzun bir kaput ve kısa arka güverte ile dümdüz bir sportif otomobil gösterir.

 

 

 

 

 

 

Mazda yeni motorun torku yüzde 30 oranında artırıp yakıt verimliliğini mevcut motor hattına göre yüzde 30 oranında artıracağına söyledi.

Mazda, elektrifikasyondan az yardım alan daha katı emisyon düzenlemelerine karşı geldiği için Skyactiv-X’i bir sonraki ürün dalgasının temelini oluşturuyor.

Benzini, bir dizel motorunda olduğu gibi, kıvılcım gerekmeksizin tutuşturduğu yüksek basınca kadar sıkıştırmak için kıvılcım kontrollü sıkıştırma ateşlemesi (SPCCI) adı verilen bir teknoloji kullanıyor.

Kaynak:http://europe.autonews.com