JAGUAR’ IN EN HIZLI ELEKTRİK DESTEKLİ MODELİ XE SV PROJECT 8

Jaguar, şimdiye kadarki en güçlü üretim otomobili şarjın lideriolan XE SV Projesi 8 ile performans otomobil sahnesinde damgasını vurmaya odaklanıyor . Dört kapılı sedan artık rekor sürede Nürburgring Nordschleife’ pistinde Jaguar’ın sağlam fakat dünyanın en hızlı seri üretim olan en hızlı otomobilini elinde bulunduruyor.

Jaguar tarafından ortaya atılan XE SV Projesi 8, 5.0 litrelik süper şarjlı V8 modelinin yinelemesini geliştirerek 441 kW’ lık gücü  (591 beygir gücü) dört tekerlekten itiş sağlıyor. Bu, arabayı sadece 3,3 saniyede 98 km hıza ve ayrıca 322 km son süratine ulaştırıyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

Nürburgring’de Jaguar Land Rover’ın Özel Araç Operasyonları bölümünün hazırladığı bir prototip Proje 8’de şoför Vincent Radermecker’i yarışarak modelin yeteneklerini sergiledi. Bir önceki modele göre yaklaşık 11 saniye daha hızlı olan araç, 7,2 dakikada 33,29 km’lik  bir tur zamanı uyguladı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jaguar Land Rover’ın SVO Bölümü Müdürü Mark Stanton, “SVO tasarım ve mühendislik ekibinin görevi, Jaguar Land Rover’ın Direktörü Mark Stanton” sadece hızlı değil aynı zamanda en çevik “dedi. “Sonuç olarak, Project 8’in gövdesinin sadece çatı ve ön kaplamaları XE’den değiştirilmeden taşınmış ve mekanik donanımının yüzde 75’i yenilendi Bu şaşırtıcı Nürburgring Nordschleife rekoru, bu kapsamlı değişikliklerin başarısını doğruluyor” dedi.

Jaguar 300 XE SV Project 8s’i elle monte edilecek ve fiyatlandırma İngiltere’de £ 149,995’den başlayacak (200,000 ABD Doları).