Hyundai TUCSON, 2022 Türkiye’de Yılın Otomobili.

  • TUCSON, Otomotiv Gazetecileri Derneği tarafından ‘Türkiye’de Yılın Otomobili’ ödülünü kazandı.
  • Başarılı SUV, bu özel ödül ile ülkemizdeki iddiasını ve popülerliğini de kanıtlamış oldu.
  • TUCSON, dünya çapında 2004’ten bu yana 8 milyondan fazla satarak markanın en başarılı modeli.

Otomotiv Gazetecileri Derneği (OGD) tarafından bu yıl 7’ncisi gerçekleştirilen Türkiye’de Yılın Otomobili Yarışması’nda birinci seçilen TUCSON, 64 otomotiv gazetecisinden toplamda 3.710 puan aldı. Alanında uzman Türk otomotiv gazetecileri tarafından birinciliğe layık görülen TUCSON, 64 jüri üyesinin oylarıyla zirveye oturdu. Satışa sunulduğu tüm pazarlarda büyük beğeni toplayan Hyundai TUCSON, 7 finalist otomobil arasından prestijli “OGD 2022 Yılın Otomobili” unvanını kazanırken aynı zamanda yenilikçi ve benzersiz tasarımıyla da jüri üyelerinden en yüksek puanı topladı. Hyundai Assan Genel Müdürü Murat Berkel, Intercity İstanbul Park Pisti’nde yapılan ödül töreninde OGD Yönetim Kurulu Başkanı Ufuk Sandık’ın elinden bu prestijli ödülü alırken, yaptığı konuşmasında da tüm jüri üyelerine ve TUCSON’u tercih eden Türk tüketicilerine teşekkür etti.

Hyundai Assan Genel Müdürü Murat Berkel ayrıca kazandıkları ödülle ilgili olarak, “Popüler SUV modelimiz TUCSON ile “OGD Türkiye’de Yılın Otomobili” ödülünü kazanmaktan dolayı büyük gurur duyuyoruz. Yeni teknolojiye sahip platformumuz, motor performansımız, konforlu iç mekanımız ve etkileyici tasarımımız ile kullanıcılarına farkındalık yaratan bir otomobil sunuyoruz. Türkiye’de her geçen gün artan SUV müşterileri üzerinde güçlü bir etki bırakan TUCSON’un kazandığı OGD Yılın Otomobili ödülü ve jüri üyelerinin yüksek puanları, bu modelimizi tercih edenlerin de doğru bir seçim yaptıklarını destekliyor. Ayrıca TUCSON, yüzde 12’lik pazar payıyla da SUV segmentindeki iddiamızı artırmaya yardımcı oluyor” dedi.

 

Kompakt SUV, 1.6 T-GDI hibrit dahil olmak üzere kendi segmentinde sunduğu benzinli ve dizel motor seçenekleri, 4×2 ve 4×4 HTRAC güç aktarma organları ile kullanıcılarına ayrıcalık sağlayan üstün modellerden biri. Sofistike bir tasarıma sahip olan TUCSON, motor performansı ve yakıt verimliliğiyle öne çıkarken bunlara ek olarak Ön Çarpışma Önleme Asistanı (FCA) ve Kör Nokta Çarpışma Önleme Asistanı (BCA) gibi sınıfının en iyisi güvenlik özellikleriyle de ideal bir sürüş deneyimi sunuyor.

Otomotiv Gazetecileri Derneği, oy kullanan 64 kişilik üyeden oluşuyor. TUCSON, bu yıl listeye giren 36 araçlık yarışmada, ilk oylama sonrası 7 finalist otomobilden biri oldu. Araçların kategoriye girebilmesi için Mart 2021 – Şubat 2022 döneminde satılmış olması gerekiyor. OGD jüri üyeleri, ülkemizdeki en deneyimli otomotiv gazetecileri olarak öne çıkarken aynı zamanda kazanan otomobili yakıt ekonomisi, tasarım, yol tutuş, fiyat performans oranı ve satış başarısı gibi kriterleri baz alarak seçiyor.