Honda’nın elektrikli araçları 15 dakikada şarj olacak

Firma, 2022’ye kadar bu hedefini gerçekleştirmek istiyor.

Honda, 2022 senesinde kadar ultra hızlı şarj olabilen elektrikli araçlar satmayı planlıyor. Şirket, 240 kilometre menzil sunacak kadar şarjın, 15 dakikada tamamlanabileceği yeni bir batarya teknolojisi üzerinde çalışıyor.

Japon otomobil üreticisi önümüzdeki beş yıl içinde yepyeni bir elektrikli araç serisini tanıtma planları yapıyor. Firma, Frankfurt ve Tokyo fuarlarında gösterdiği elektrikli konsept otomobilleri destekleyen platformun bir parçası olarak ultra hızlı şarj etme özelliği de sunmak istiyor.

Honda şu anda batarya üretimini Panasonic ile birlikte yapıyor ancak bir noktada bu ortaklıktan ayrılarak kendi yüksek kapasiteli bataryalarını geliştirmek istiyor. Honda proje için farklı bir ortak arayışına girecek ancak bu projenin gelişim yönünde daha güçlü bir etkiye sahip olmak istiyor.

Yeni geliştirilecek bataryalar ultra hızlı bir şekilde şarj olabilecek ve daha geniş menzil sunabilmek için daha verimli bir güç kontrol sistemine sahip olacak. Hızlı şarj olabilen elektrikli araçların 2022 yılında piyasaya sürüleceği tahmin ediliyor.

Honda’nın tamamen elektrikli ilk otomobili, 2019 yılında Avrupa’da satışa çıkacak ve bir yıl sonra Japonya satışları başlayacak. Bu otomobil, Urban konseptini temel alacak.

Kaynak: Honda