Hırsızlar Tesla Model S’i Böyle Çaldı

Elektrikli Otomobiller Ne Kadar Güvenli? İngiltere’de Bir Tesla sahibi aracının nasıl çalışdığını gösteren videoyu paylaştı. Hırsızlar Tesla Model S’i Böyle Çaldı, İzleyin!

Elektrikli Otomobiller Hırsızlara Karşı Ne Kadar Güvenli Dedirten Hırsızlık Olayı!

Hırsızlar Tesla Model S’i Böyle Çaldı, Elektrikli Otomobiller Ne Kadar Güvenli?

İngiltere’de yaşayan bir Tesla Model S Sahibi Antony Kennedy, hırsızların kendi aracını nasıl çaldıklarını YouTube’tan yayımladı. Elektrikli Otomobillerin hırsızlara karşı ne kadar güvenli olduğunu bir kez daha sorgulattı.

Tesla Model S’in giriş sistemini hackleyerek çalan hırsızları kaydeden Tesla sahibi, videoyu YouTube’da yayınladı. Böylece hepimiz izleyip (ve öğrenebiliriz) görebiliriz.

Görünüşe göre anahtarlıktan gelen pasif sinyali yakalamak için bir tablet kullanılıyor. Bu sayede aracı açmak için araç verilerine ulaşılıyor. Oldukça kısa sürede eğlenceli bir şekilde aracı açıyorlar ancak ikili şarj kablosunu nasıl çıkaracaklarına karar veremeyince işlem biraz uzun sürüyor.

Tesla geçtiğimiz günlerde bu pasif giriş hırsızlığının önüne geçmek için bir takım yeni özellikler duyurmuştu. Ancak bu Tesla sahibi bu yeni özellikleri kullanamadıklarını kabul etti. Sürücünden başka bir çalıştırma kodu gerektiren “PIN to Drive” özelliğini etkinleştirmemiş.

Bu yüzden pasif giriş fob etkinleştirildiğinde arabayı açıyor.

Tesla modelleri diğer modellere göre nadiren de çalınabiliyor. Bu nedenler Tesla’nızı dışarıya bıraktığınızda PIN girişini devreye  – Pasif Girişi Devre dışı bırakılması tavsiye ediliyor.