HAMİLTON YARIŞI TEK PİT STOP VE DRAMATİK BİR FİNALLE KAZANDI

YARIŞIN ÖNEMLİ ANLARI

  • Mercedes pilotu Lewis Hamilton, birinci sırada başladığı yarışın tamamında hakimiyetini sürdürdü. Tek pit stoplu bir strateji uygulayan pilot, güvenlik aracının girdiği 13. turda orta lastiklerden sertlere geçti. Son turda ön sol lastiği henüz bilinmeyen ve araştırılan bir nedenle patlamasına rağmen Hamilton yarışı kazanmayı başardı.
  • Diğer Mercedes pilotu Valtteri Bottas sondan bir önceki turda, McLaren pilotu Carlos Sainz da son turda yine lastiklerle bağlantılı sorunlar yaşadı.
  • Red Bull pilotu Max Verstappen yarışın sonunda ikinci bir pit stop yaparak yumuşak lastiklere geçti ve hem yarışı ikinci sırada tamamlamayı hem de en hızlı turla ilave şampiyonluk puanını almayı başardı.
  • Hava sıcaklığı önceki güne benzer şekilde seyretti. Aşırı sıcak Cuma gününün ardından pist sıcaklığı 40 derece civarındaydı.
  • Güvenlik aracı pistteyken durmayan tek pilot, Haas takımından Romain Grosjean oldu. Pozisyon kazanmak için orijinal orta lastiklerle pistte kalan pilot, 36 turdan sonra sert hamura geçti.
  • SERT C1: Yarışın son kısmında hemen tüm pilotlar tarafından kullanıldı. Racing Point takımından Nico Hulkenberg, otomobili piste çıkabilseydi yarışa sert lastiklerle başlayan tek pilot olacaktı.
  • ORTA C2: Start çizgisindeki ilk dört otomobil yarışa bu lastiklerle başladı ve bunların üçü podyuma çıkmayı başardı.
  • YUMUŞAK C3: Yarışın başında sadece beş pilot, sonunda ise Verstappen ve Bottas tarafından tercih edildi.

HER LASTİĞİN PERFORMANSI

MARIO ISOLA, F1 VE OTOMOBİL YARIŞLARI DİREKTÖRÜ

“İki Mercedes otomobilinin ve McLaren’den Carlos Sainz’ın otomobilinin lastiklerine yarışın son iki turunda tam olarak ne olduğunu elbette araştıracağız. Ama şu kadarını kesin olarak söyleyebiliriz: Bu sorunların yaşandığı lastikler bir kısmı güvenlik aracının arkasında olsa da yaklaşık 40 tur son derece iyi kullanıldı. Güvenlik aracı yarışın gidişatını ciddi anlamda etkiledi ve ikinci girişinde hemen her pilot pit stop yaptı. Dolayısıyla yarışın pit stoplar sonrası ikinci periyodu çok uzadı. Tam olarak ne olduğunu eksiksiz bir araştırmadan sonra anlayabileceğiz ve gelecek hafta sonu için çok değerli bilgiler edineceğiz.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HER HAMURUN EN İYİ SÜRESİ
Verstappen1dk29.070s Albon1dk28.689s Verstappen1dk27.097s
Hamilton1dk29.238s Bottas1dk30.518s Raikkonen1dk29.973s
Bottas1dk29.265s Hamilton1dk30.533s Bottas1dk30.086s
HER HAMURUN YARIŞTA EN UZUN KULLANILMA SÜRESİ
HAMUR PİLOT TUR SAYISI
SERT C1 Ricciardo, Norris, Vettel, Latifi, Gasly, Ocon, Russell, Giovinazzi 40
ORTA C2 Grosjean 36
YUMUŞAK C3 Sainz