Güven veren XC60

İsveçli premium otomobil üreticisi Volvo Cars, yeni XC60’ın Türkiye tanıtımını yaptı. Teknolojisiyle otonom süre son bir adım bırakan araç ekim ayı sonunda teslim edilmeye başlanacak.

2017 yılının merakla beklenen, güvenlik teknolojileri ve dinamizmi ile SUV tanımını yeniden şekillendiren yeni XC60’ın Türkiye lansmanı gerçekleştirildi. Volvo Car Turkey Genel Müdürü Sabri Sözen, “90 Serisi otomobillerimizle premium segmente tamamen yeni sürüş dinamikleri getirdik.

Biz bunu ‘ilham veren güven’ olarak adlandırıyoruz.

Bu, 90 Serisi otomobillerin sürüş esnasında sunmuş olduğu konfor ve kontrolü yansıtıyor. Şimdi de 60 Serisi‘nde yine ‘güven’ temeline dayanan daha sportif ve dinamik bir sürüş hissi sunuyoruz. Dinamizm hiç bu kadar güvenli olmamıştı” diyor.

Sabri Sözen, “Çarpışma uyarı ve otomatik frenleme sistemimizin, arkadan çarpma kazalarını, önemli ölçüde azalttığını gördük. XC60’a direksiyon destek ve yardım sistemlerini de ekleyerek kaçınılabilir çarpışmaları azaltmada ileriye doğru bir adım daha atıyoruz. Bu da bizi 2020 yılında yeni nesil bir Volvo otomobil içerisinde hiçbir ciddi yaralanmanın olmaması ve hiç kimsenin hayatını kaybetmemesi yönündeki vizyonumuza adım adım yaklaştırıyor” diyor.

400 ADET SİPARİŞ ALDI

Yeni XC60 için Türkiye’de 2017 yılı sonuna kadar mevcut kotalar dahilinde 400 satış ve çok sayıda ön sipariş beklediklerini söyleyen Volvo Cars Genel Müdürü Sabri Sözen, “XC60 Türkiye’de ilk defa 2008 yılında satışa sunuldu. İlk satışa çıktığı günden bu yana 4400 adet satış gerçekleştirildi. Bu sene rakamın yaklaşık 5000’e yaklaşmış olacağı ön görüyoruz. Yeni XC60’ın Türkiye’deki ön satışları Temmuz 2017’de başladı, ilk teslimatlar ise Ekim 2017’de gerçekleşecek” dedi.
Ön satışlarına temmuz ayında başlanan, ilk teslimatların ekim sonu gerçekleşeceği yeni XC60 Türkiye’de önce 190 beygir gücünde D4 AWD motor seçenekleriyle satışa sunulacak. XC60 D4 AWD Momentum 350 bin TL., Inscription 386 bin 930 TL. ve R-Design ise 383 bin 460 TL satış fiyatıyla kullanıcıyla buluşacak.

YEPYENİ TEKNOLOJİLER SUNUYOR

XC60’da Volvo Cars’ın City Safety sistemine eklenen 3 yeni özellik çığır açma niteliği taşıyor. Bunlardan ilki; direksiyon yardım (Steer Assist) özelliği. Sürücünün olası bir çarpışmadan kaçabilmesi için -ihtiyaç anında- otomatik olarak direksiyon da yardım sağlıyor. Karşı Şerit İhlali Önleme Sistemi (Oncoming Lane Mitigation) karşı şeritten gelen araçlarla çarpışmayı önlemede sürücüye yardımcı olan bir sistem daha eklemiş. Kör Nokta Bilgi (Blind Spot Information) Sistemi de kör noktada bir araç olduğu zaman direksiyon yardımıyla otomobili tekrar şeridine geri döndürüyor. XC60’ın sunduğu motor seçenekleri arasında, en üst seviyede, 407 beygir güce sahip, T8 Twin Engine benzinli ve elektrikli hibrit motoru bulunuyor. XC60; ilk aşamada 190 bg. gücünde D4 AWD motorla satışa sunulacak. Ardından; 320 beygirlik T6 AWD otomatik, 254 beygirlik T5 AWD otomatik, 235 beygirlik D5 AWD otomatik, motor seçenekleriyle de Türkiye’deki kullanıcılarla buluşacak.